Dansk duo beskriver finaleplads som absurd

Selvtilliden har vokset sig større under China Open for Anders Skaarup og Kim Astrup, som er klar til finalen i China Open.

Se finalerne fra China Open søndag fra klokken 7 på TV 2 SPORT.

Kim Astrup knyttede næven, mens Anders Skaarup drejede om sig selv i luften og landede på benene med udstrakte arme. En ren kopi af Cristiano Ronaldos jubelscene.

Den danske herredouble havde svært ved at styre deres begejstring, da de lørdag spillede sig i karrierens største finale. I Super 1000-turneringen China Open, der rangerer på samme niveau som store turneringer som All England og Indonesia Open.

- Vi er fuldstændig oppe at køre. Det er absurd at være i finalen. Det er det største resultat indtil nu. Vi er super glade og stolte over, hvad vi formåede at spille i dag (lørdag, red.), siger Skaarup til TV 2 SPORT.

I semifinalen besejrede de det taiwanesiske par Hung Ling Chen og Chi-Lin Wang med 21-13, 21-19. En kontrast i forhold til sidste uge i Japan Open, hvor danskerne tabte i to sæt til præcis samme modstandere. Ifølge Skaarup fungerede det flade spil bedre under forholdene i den kinesiske hal, og det var med til at gøre det sværere for deres modstandere.

- Vi blev ikke udstillet, og der blev heller ikke fundet huller på os. Vi spiller fænomenalt i de første bolde i første sæt, og så holder vi hovedet koldt til sidst. Jeg sagde til Kim, vi skulle have bolden i gang med det samme, for der var nerver.

De har højnet deres niveau helt vildt

Jim Laugesen, badmintonekspert

Stabilt højt niveau

Finalepladsen kommer efter en periode, hvor spillet ikke har fungeret, som parret ønskede. Til VM røg de ud i anden runde til verdensmestrene, men de havde håbet på et større resultat.

- Vi fik tænkt over tingene og evalueret det. Der var lidt selvransagelse, hvor vi fandt ud af, hvilke punkter vi skulle blive bedre på. Det var blandt andet det flade spil. I den her uge har vi opbygget god selvtillid og ikke taget for let på det. Det er en sneboldseffekt, hvor vi er blevet bedre og bedre og har taget et ekstra skridt.

Netop selvtilliden har været til at få øje på, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen. Han har lagt mærke til et par, der har været mere stabile over den seneste uge. Hvor de blandt andet har slået verdensmestrene sikkert i to sæt.

- De har højnet deres niveau helt vildt. Vi har før set dem slå nogle af de bedste, men vi har ikke set dem holde niveauet en hel turnering, og det gør de lige nu. De går fra kamp til kamp og bliver ved med at holde niveauet. Det er det, der er den store ændring i deres spil, vurderer han.

Blodtud og 'skævert'

Det var dog ikke alt, som Skaarup var lige heldig med i kampen. Midtvejs i første sæt fik han blodtud af et ubevidst slag fra Astrup, da de begge gik efter bolden.

Anders Skaarup missede et let point, da han sammen med Kim Astrup spillede semifinale ved China Open. Video: TV 2 SPORT

Det gjorde de ikke ved stillingen 7-8 i andet sæt. Der var Skaarup helt alene ved nettet og havde halvdelen af modstanderens banehalvdel til at slå bolden i gulvet. Af frygt for at blive dømt for fejl, sendte han et nervøst slag af sted, som røg ud over sidelinjen.

- Jeg var i tvivl, om jeg ville få ketcheren over på deres side. Det var åndssvagt, jeg ikke bare slog til den. Det var i hvert fald dumt at slå den ud, lyder det fra Skaarup.

Kim Astrup og Anders Skaarups finale spilles søndag cirka klokken 11.