Badminton

Dansk par finaleklar i stor turnering - og får overraskende modstander

Kim Astrup og Anders Skaarup er klar til deres største finale i karrieren efter en overbevisende sejr i semifinalen.

Se finalerne fra China Open søndag fra klokken 7 på TV 2 SPORT.

Anders Skaarup og Kim Astrup fik lørdag taget revanche for sidste uges nederlag i Japan.

Den danske herredouble besejrede Hung Ling Chen og Chi-Lin Wang fra Taiwan i en af verdens største turneringer. I semifinalen i Super 1000-turneringen China Open vandt Astrup og Skaarup med 21-13, 21-19.

I finalen møder de noget overraskende ikke verdensetterne Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo. Indoneserne tabte deres semifinale i tre sæt til det unge kinesiske par Han Chengkai og Zhou Haodong.

Sådan forløb kampen

De to par lagde ud i et højt tempo med masser af lange og velspillende dueller. 

Kim Astrup returnerede smash mellem benene og tog flere gode ryk frem på banen. På den anden side af nettet var Chen dominerende på nettet og skabte plads til, at Wang kunne bruge sin råstyrke fra baglinjen.

Ved stillingen 10-8 til danskerne gik parret fejl af hinanden i den efterfølgende duel. Begge gik efter bolden, så da Astrup havde slået til den, ramte hans høje hånd ved et uheld Skaarups næse. Resultatet blev en blodtud. Kampen fik et ophold på fem minutter, da han skulle stoppe blødningen, inden han måtte spille videre.

Danskerne kom flyvende ud fra den pludselige pause. Især Kim Astrup var velspillende og havde fuldstændig overtaget ved nettet. Ligesom gennem hele ugen spillede parret hurtigt og med så meget tempo, at Chen og Wang slet ikke kunne følge med. Efter stimer på tre og fire point vandt Astrup og Skaarup overbevisende sættet.

Anders Skaarup havde problemer med at stoppe blødningen, efter han var blevet ramt af sin makker.

Andet sæt blev et større slagsmål mellem parrene. Farten var der stadig hos danskerne, men taiwaneserne lykkedes i høj grad med at få spillet Chen frem til nettet og Wang ned fra baglinjen. Når de stod i den position, var det svært for danskerne at slå sig ud af presset. Wang og Chen førte fortjent 11-9 ved opholdet.

Ligesom i første sæt kom Astrup og Skaarup bedst ud fra pausen. De udlignede til 11-11, men kunne ikke få en føring. Hele tiden skiftede det mellem, at Wang og Chen var i front med ét point og helt lige score. Ingen af parrene kunne vinde point i egen serv, fordi der blev lagt så meget pres på.

Kim Astrup og Anders Skaarup vinder 21-13 i første sæt i semifinalen ved China Open. Video: TV 2 SPORT

Ved stillingen 18-17 lykkedes det så for danskerne at få føringen. Selvom der blev udlignet til 19-19, holdt de hovedet koldt og vandt de sidste to bolde i kampen.

Dermed er Astrup og Skaarup klar til deres suverænt største finale i karrieren.

Parret spiller finalen søndag cirka klokken 11 på TV 2 SPORT.