Badminton

Lee Chong Wei har fået konstateret kræft

Lee Chong Wei meldte i juli afbud til VM med vejrtrækningsproblemer. Athit Perawongmetha / Ritzau Scanpix

Badmintonspilleren Lee Chong Wei er blevet ramt af kræft i næsen, som han i øjeblikket bliver behandlet for.

Badmintonstjernen Lee Chong Wei har ikke været i aktion siden starten af juli - og det skyldes triste årsager. 

Malaysieren har fået kræft i næsen og er i øjeblikket i gang med et behandlingsforløb, fortæller præsidenten for Det Malaysiske Badmintonforbund (BAM), Seri Norza Zakari, i en udtalelse på Lee Chong Weis egen Facebook-side. 

[Admin] To everyone, this is the official statement released by the Badminton Association of Malaysia - BAM. We hope...

Posted by Lee Chong Wei 李宗伟 on Friday, September 21, 2018

Som et svar på de seneste meldinger om Lee Chong Wei bekræfter BAM, at spilleren har fået konstateret kræft i næsen på et tidligt stadie. 

Lee Chong Wei er i øjeblikket i Taiwan for at blive behandlet, og jeg er glad for at kunne fortælle, at han reagerer godt på behandlingen og nu hviler sig med sin familie og nære venner. 

Ifølge det malaysiske medie The Star vil Lee Chong Wei vende tilbage til Malaysia i slutningen af måneden, når behandlingen er overstået. 

Den 35-årige malaysier skulle i juli-måned have spillet VM i Kina, men få dage før starten måtte han trække sig fra mesterskabet på grund af vejrtrækningsproblemer.

Badmintonforbundet meddelte herefter, at stjernespilleren ville holde en pause fra badminton, hvilket også betød, at han gik glip af Asian Games i august. Det meldes ikke, om de to ting har noget med hinanden at gøre.

Lee Chong Wei har vundet næsten alt i sin karriere, men han mangler endnu at vinde både VM og OL, hvor han er blevet nummer to flere gange.