Badminton

Axelsens overmand slår suveræn japaner i stor finale

Med flot spil vandt Anthony Ginting finalen ved China Open over verdensmesteren, Kento Momota, i to sæt.

I en yderst seværdig herresinglefinale ved China Open formåede den 22-årige indoneser Anthony Ginting, som slog Viktor Axelsen ud torsdag, at gøre, hvad de færreste har formået i denne sæson: at slå japanske Kento Momota.

I den tætte finale endte undertippede Ginting øverst med cifrene 23-21, 21-19 i en kamp, der vil blive husket for nervepirrende og velspillede dueller, hvor Ginting hele kampen igennem havde fundet opskriften på, hvordan man kunne lukke ned for Momota.

- Jeg har da sjældent set noget lignende. Momota kan slet ikke følge med, sagde TV 2 SPORTs ekspertkommentator Jim Laugesen undervejs i kampen.

Sidst Momota tabte en kamp i BWF Super Series, var den 1. juli i finalen mod Lee Chong Wei. Momotas seneste nederlag kom dog i Asian Games i august, hvor det netop var Ginting, som slog japaneren.

Sidste år vandt Ginting Korea Open, men titlen i Super 1000-turneringen China Open er indoneserens største titel.

Med sejren i finalen i Kina tilføjer Ginting endnu en verdensstjerne i rækken af besejrede spillere i turneringen. Inden mødet mødet med den japanske verdensmester havde indoneseren således slået Lin Dan, Viktor Axelsen, Chen Long og Chou Tien Chen på vejen mod finalen.