Badminton

Dansk herredouble tager karrierens største sejr i medrivende finale

Der skulle tre sæt til, før Kim Astrup og Anders Skaarup kunne kalde sig vindere af den prestigefyldte turnering China Open.

Den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup vandt søndag deres karrierers største titel.

I Super 1000-turneringen China Open slog de det unge kinesiske par Chengkai Han og Haodong Zhou i finalen med 21-13, 17-21, 21-14.

Den danske herredouble, som er nummer 10 på verdensranglisten, vandt i april europamesterskabet i Huelva, men søndagens sejr i China Open er parrets absolut største triumf.

Det unge kinesiske er nummer 23 i verden, men havde i semifinalen slået verdensetterne Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon ud, hvilket vidner om høj kvalitet. De to par gav da også hinanden kamp til stregen. Kampen blev åbnet nervøst og med hård kamp om at få overtaget umiddelbart efter serven.

- Hvis man sammenligner med i går, kan man se, at det er to par, som er nervøse. Det, der foregår, krampagtigt, sagde TV 2 SPORTs ekspertkommentator Jim Laugesen.

Nervøsiteten var danskerne bedst til at håndtere, da de ved opholdet var foran med 11-7. Her kom Han og Zhou ud til deres trænere til det, der så ud til at være en opsang. Der blev talt med store bogstaver, men lige lidt hjalp det.

Kim Astrup og Anders Skaarup kom flyvende ud til anden del af sættet og nærmest legende sikrede sig første sæt med 21-13. Sættets detalje stod Kim Astrup for, da han med et slag bag om ryggen reddede pointet til 19-11:

Til andet sæt blev de sendt ud med beskeden fra landstræner Jakob Høi om at komme frem på banen og tage kontrol over duellerne.

I China Open-finalen var der lækkerier fra det danske par. Her ved Kim Astrup. Video: TV 2 SPORT

Det havde danskerne lidt sværere ved end tilfældet var i første sæt. Kineserne kom således foran 11-8 ved opholdet. Det lod dog ikke til at slå Astrup og Skaarup ud, da de hurtigt udlignede til 11-11. Herfra var der flere intense dueller, men danskerne befandt sig tit i rollen som forsvarende, og det blev for stor en mundfuld. Kineserne vandt andet sæt med 21-17.

Tredje sæt skuffede heller ikke i intensitet eller spænding. Finalisterne fulgtes ad i begyndelsen, men langsomt tog danskerne overtaget og havde marginalerne på deres side. Det bedste eksempel på det var pointet til 8-5, hvor Skaarup på mirakuløs vis returnerede en smash, så bolden balancerede på netkanten og sneg sig over på kinesernes side:

Finalen i China Open bød på mange vilde dueller. Blandt andet denne, hvor Anders Skaarup var heldig ved nettet. Video: TV 2 SPORT

Med en føring på 11-6 ved sideskiftet fortsatte danskerne og kom foran 14-6, inden kineserne satte point på tavlen. Herfra forsøgte de at levere et mindre comeback, men danskerne blev aldrig for alvor truet i det afgørende sæt, som de endte med at vinde 21-14. Og så var der dømt stor forløsning hos det danske par.