Badminton

Danskere har 'meget gode' chancer for at vinde stor finale

Der skal styr på det flade spil og servesituationen, hvis Kim Astrup og Anders Skaarup skal vinde China Open-finalen, mener badmintonekspert.

Se finalerne fra China Open søndag fra klokken 7 på TV 2 SPORT.

Fladt spil og god bevægelse var nøgleordene, da Kim Astrup og Anders Skaarup lørdag vandt semifinalen i Super 1000-turneringen China Open. En af de fem største turneringer i verden.

Det er den samme opskrift, der skal lykkes søndag, når den største finale i deres karriere venter.

- De skal spille lige så fuldstændig fantastisk som i dag (lørdag, red.). Og jeg spår, de har meget gode chancer for at gå hele vejen, vurderer TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

I finalen venter de 20-årige kinesere Han Chengkai og Zhou Haodong. 

Parrenes hidtil eneste indbyrdes møde var i semifinalen i Super 500-turneringen India Open i år, hvor Astrup og Skaarup vandt i to sæt.

Danskerne endte senere med at tabe finalen til verdensetterne Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon. Det var netop indoneserne, som det kinesiske par besejrede i semifinalen ved China Open. 

- Vi er glade for, at det er dem (kineserne, red.), der står der, men de har slået fire gode par. Så de kommer også med selvtillid. Vi glæder os bare sindssygt meget, fortæller Anders Skaarup til TV 2 SPORT.

Anders Skaarup missede et let point, da han sammen med Kim Astrup spillede semifinale ved China Open. Video: TV 2 SPORT

Fokus på servesituationen

Det danske par kommer i finalen til at møde et par, hvor der stilles endnu større krav til, at det flade spil fungerer optimalt.

- Det er to kinesere, som godt kan lide flade spil. Der skal danskerne være ovenpå, som de var i semifinalen. På samme tid kan danskerne få det svært, hvis de ikke kommer godt ud af servesituationen. For generelt har vi set, at servesituationen er et must, hvis man skal vinde, siger Laugesen og peger på et punkt, der kan gøre ondt på kineserne.

- Kim Astrups aktive bevægelse på forreste del af banen, kan gøre det rigtig svært for kineserne.

Han Chengkai og Zhou Haodongs største resultat er en sejr i Super 100-turneringen Lingshui China Masters tidligere i år.

26-årige Kim Astrup og 29-årige Anders Skaarups største bedrift er en sejr i German Open i 2017. Turneringen rangerer i dag som en Super 300-turnering.

Herredoublefinalen spilles søndag cirka klokken 11, og du kan se den direkte på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY.