Badminton

VM-spiller mister sin makker - Kasper Antonsen smidt af landsholdet

Badminton Danmark tror ikke længere på doublespilleren Kasper Antonsen, mens Julie Finne-Ipsen har fået en løftet pegefinger frem til årsskiftet.

Der var stor glæde i den danske badmintonverden, da Kim Astrup og Anders Skaarup i weekenden strøg til tops i Super 1000-turneringen China Open.

Knap så sjovt har doublespillerne Julie Finne-Ipsen og Kasper Antonsen det for tiden. Sidstnævnte skal ikke længere være en fast del af Badminton Danmarks landsholdstræning i Brøndby, mens Julie Finne-Ipsen mister sin makker, Rikke Søby, med øjeblikkelig virkning.

Det er en hård periode for tiden

Julie Finne-Ipsen

Over for TV 2 SPORT bekræfter Kasper Antonsen, at han har fået at vide, at samarbejdet stopper her, og han dermed mister sin nuværende doublemakker, Niclas Nøhr. Antonsen ønsker dog ikke at kommentere det yderligere, fordi han vil have fokus på sin sidste opgave, Denmark Open, der spilles fra 16.-21. oktober.

Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, forklarer yderligere, at samarbejdet og støtten officielt stoppede efter VM i starten af august, men at Antonsen ligesom andre spillere tidligere har fået lov at træne med landsholdet til og med de turneringer, som parret har været tilmeldt sammen.

Det var netop ved Denmark Open sidste år, at Kasper Antonsen noterede sig for et af sine flotteste resultater, da han spillede sig i kvartfinalen sammen med Niclas Nøhr. Her blev Mathias Boe og Carsten Mogensen dog endestationen.

Tidligere i år blev den rutinerede herredouble igen deres overmænd, da Antonsen og Nøhr spillede en DM-bronzemedalje i hus. Siden er det knebet med resultater i de helt store turneringer på World Touren, mens de har spillet sig i kvartfinalen i Swiss Open og semifinalen ved Orleans Masters.

Kasper Antonsen flyttede i sommeren 2015 til København for at kunne være en del af landsholdstræningen i Brøndby, mens han i klubregi stadig repræsenterer Aarhus AB - ligesom sin bror, Anders Antonsen.

VM-spiller på vej ud af landsholdstræningen?

Også på damedouble-siden er der sket ændringer, og et velkendt ansigt kan måske være på vej ud. 23-årige Julie Finne-Ipsen, der til daglig har spillet sammen med Rikke Søby og ligger nummer 50 i verden, har fået besked om, at Badminton Danmark ikke tror på hende i det nuværende makkerskab.

- Jeg har fået at vide, at de vil splitte Rikke og mig. Jeg har ikke rigtig fået nogen grund, andet end at de ikke tror på mig, så jeg har tænkt mig at tage et opfølgende møde, siger Julie Finne-Ipsen.

I foråret var hun for første gang med til VM for hold, Uber Cup, men doubleparret har generelt haft svært ved at skabe resultater det seneste år.

Julie har vi givet en meddelelse om, at vi ikke kan garantere hende et samarbejde efter 1. januar

Jens Meibom, sportschef hos Badminton Danmark

For en måned siden begyndte Finne-Ipsen så at mærke problemer med sin fod, hvilket viste sig at være et træthedsbrud. Derfor har hun den seneste tid været på krykker og ved end ikke, om hun når tilbage på banen i år.

- Det er en hård periode for tiden. Men om jeg kommer tilbage eller ej, så har jeg ikke særlig meget lyst til at være et sted, hvor folk ikke tror på mig, tilføjer Finne-Ipsen.

Badminton Danmark forklarer situationen

Over for TV 2 SPORT bekræfter sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, at Kasper Antonsen er færdig som en fast del af landsholdet.

- Vi har fortalt Kasper, at vi ikke længere kan tilbyde ham deltagelse i eliteprogrammet, hvor man får støtte og en landstræner tildelt. Det kan vi ikke tilbyde, fordi vi vurderer, at Kasper og Niclas Nøhr ikke har det potentiale i herredouble, som vi sigter efter i forhold til at tage medaljer til Danmark, siger Jens Meibom.

Badminton Danmark vurderer løbende sine trupper både omkring jul og VM, og her kigger de også på konstellationerne. Der plejer Badminton Danmark at give spillerne besked cirka et halvt år før en mulig opsigelse af samarbejdet, hvis de mener, at spillerne skal til at vise mere.

Den besked fik Kasper Antonsen omkring jul sidste år. Derfor stoppede samarbejdet til august, da Antonsen ifølge Badminton Danmarks sportslige ledelse ikke havde udviklet sig nok. Hvad angår Julie Finne-Ipsen, så er det netop den første 'advarsel', hun nu har fået.

- Julie har vi givet en besked om, at vi ikke kan garantere hende et samarbejde efter 1. januar. Julie er altså ikke røget ud af landsholdstruppen endnu og får stadig støtte. Så må vi se, hvordan det udvikler sig.

- Beslutningen om at skille Julie og Rikke ad blev allerede taget kort tid efter VM, så det var før, vi vidste, hvor alvorlig hendes skade var. Jeg vil gerne understrege, at vores beslutning om at skille Julie og Rikke ad ikke har noget som helst at gøre med Julies skade.

- Julie har været tilknyttet eliteprogrammet i to år, og det er på baggrund af hendes udvikling i den periode, at vi har givet hende beskeden. Det er aldrig rart at give en spiller besked om, at man tvivler på potentialet, og vi er helt klar over, at det er en meget svær situation for Julie - især med tanke på hendes skade, fastslår sportschefen, men kalder det en sportslig opgave med henblik på de videre planer for damedouble-gruppen.

Får Julie Finne-Ipsen ikke svært ved at vise sig frem, hvis hendes skade er så alvorlig, hun ikke kommer på banen resten af året?

- Det er klart, at vi må kigge på Julies situation, og hvordan hendes skade udvikler sig, for hun risikerer at have et halvt år, hvor hun ikke kan vise sig frem. Og hvis hun kommer tilbage er det blevet sværere, fordi hun nu står uden makker. Disse faktorer vil vi selvfølgelig have med i vores overvejelser og endelige beslutning vedrørende samarbejdet med Julie efter den 1. januar 2019, siger Jens Meibom.

Badminton Danmark er i en proces lige nu, hvor de kigger på sammensætningen af konstellationer i de tre doublekategorier, og det forventer Jens Meibom, at de får på plads mod slutningen af november.

- Vi skal sørge for, at det bliver en grundig proces, og det kræver ofte flere samtaler med de involverede spillere. I øjeblikket er vi endvidere i en meget intens turneringsperiode, hvilket gør det vanskeligt at samle de relevante spillere og deres hovedtræner. Derfor går der lidt tid, inden vi er klar til at melde noget endeligt ud. Men vi har en bagkant i starten af december, hvor der er deadline for tilmeldinger til turneringerne i Østen i januar, slutter Jens Meibom.

Han fortæller desuden, at flere spillere har fået samme besked som Julie Finne-Ipsen - at Badminton Danmark ikke kan garantere et samarbejde efter 1. januar, men at det forbliver en intern dialog.