Badminton

Landsmand kan spænde ben for Axelsen-succes på hjemmebane

Viktor Axelsen og Anders Antonsen kan møde hinanden i anden runde ved Denmark Open. Scanpix

Flere internationale profiler såvel som danske hjemmebanefavoritter kan havne i topkampe allerede i de første tre runder af Denmark Open.

Én af de danske badmintonprofiler Viktor Axelsen og Anders Antonsen kommer med garanti ikke på podiet, når Denmark Open spilles fra den 16.-21. oktober.

Såfremt de begge vinder deres kampe i første runde, bliver danske badmintonfans nemlig forkælet med et møde mellem Axelsen og Antonsen allerede i anden runde af den danske Super 750-turnering, som senest blev vundet af en dansker i 2010, hvor Jan Ø. Jørgensen strøg til tops.

- Axelsen er favorit, men man skal bare lige huske, at Anders Antonsen de seneste to gange er blevet dansk mester, og han har slået både Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus. Så han kan jo tydeligvis godt lide at møde danskere på dansk jord. Han slog også Axelsen, sidst de mødtes på dansk jord ved EM i Kolding.

- Antonsen har også brug for succes, hvor man kan sige, at Axelsen nok stiler lidt højere, så det kan blive en rigtig spændende kamp. Den kan Antonsen gå ind til fuldstændig uden pres, fortæller TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Flere store kampe i vente

Det potentielt tidlige danskerbrag er dog langt fra det eneste scenarie i løbet af de første tre runder, der er værd at holde ekstra øje med.

Herunder følger en liste over andre kampe, der enten finder sted allerede i første runde eller potentielt i anden runde eller i kvartfinalen, som Jim Laugesen har kigget nærmere på.

  • Første runde: Hans-Kristian Vittinghus mod den forsvarende Denmark Open-vinder, Kidambi Srikanth, der er 7.-seedet i årets turnering

- Sådan som Hans-Kristian Vittinghus spiller for tiden, er der ikke rigtig nogen gode lodtrækninger for ham. I forhold til den her kamp har Srikanth heller ikke været velspillende, så det kan jo være muligheden for Vittinghus for at få en sejr på dansk grund over en stor spiller, for at få den selvtillid, der skal til, for at komme helt tilbage på toppen.

  • Første runde: Verdens nummer et, Kento Momota, mod den nykårede China Open-vinder, Anthony Ginting. Ginting har, som den eneste, slået Momota to gange inden for den seneste måned, senest i China Open-finalen

- Det er jo super uheldigt for turneringen, kan man sige, men det betyder også, at tilskuerne bare har at være der allerede den første dag, for hvis man så finalen i China Open, var det en af de mest velspillede herresingler, jeg har set, i år. Fight, teknisk, taktisk - den havde det hele.

- Den her unge indoneser, Ginting, kan nogle ting, der kan få selv Momota til at tvivle på sit spil. Det er der ikke ret mange, der kan. Det er nærmest kun ham.

  • Første runde: Mia Blichfeldt mod 5.-seedede Carolina Marin

- Det er op ad bakke. Som det ligger lige nu, er det bare uheldigt. Det er en Blichfeldt, der kan gå ind og spille helt frit, for der er ingen, der er i nærheden af Marín for tiden. Det seværdige i den kamp er nok mest at se, hvor vildt et niveau rent fysisk Marín har flyttet damebadminton.

  • Første runde: Mixed doublen Niclas Nøhr og Sara Thygesen mod EM-guldvinderne Chris og Gabrielle Adcock, der er 8.-seedede ved Denmark Open

- Den bliver rigtig, rigtig spændende, for der er ikke rigtig nogen af dem, der har vist tænder på det sidste. ’The Adcocks’ er altid et spændende par at følge, og her har vi jo et europæisk opgør. Det er så sjældent, vi har det på højt niveau.

- Det vil være helt specielt for Nøhr og Thygesen at vinde sådan en på hjemmebane. Jeg synes bestemt, det er realistisk, at de kan slå briterne.

  • Mulig anden runde: Damedoublen Maiken Fruergaard og Sara Thygesen mod 1.-seedede Yuki Fukushima og Sayaka Hirota

- Fruergaard og Thygesen viste jo tænder ved China Open, hvor de jo slog nogle rigtige gode par og gik i tre sæt mod de senere vindere, der også vandt OL-guld. Det er muligt for dem at spille op med de her par, og her får vi jo virkelig at se, om de er nået så langt, eller om det var en enlig svale (ved China Open, red.).

- Det er på hjemmebane, og det er under gode forhold for dem, så dem forventer jeg mig meget af. Og så er de begge to fra Odense, så de er på rigtig hjemmebane. 

  • Mulig kvartfinale: Herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup, der for nyligt vandt China Open, mod 2.-seedede Li Junhui og Liu Yuchen, der er regerende verdensmestre. Astrup og Skaarup slog parret i kvartfinalen i China Open

- Det vil være fantastisk, hvis Kim og Anders står i en kvartfinale mod Li og Liu. De viste jo tydeligt i China Open, at de har spillet til at gøre det svært for de to verdensmestre, som jo et eller andet sted bukkede under for danskernes taktiske spil.

  • Mulig kvartfinale: Herredoublen Mads Conrad og Mads Kolding mod 1.-seedede Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo

- De har haft mange opgør med de her to indonesiske klassespillere, og har før været rigtig tæt på at slå dem. Jeg er næsten tæt på at sige, at hvis Conrad og Kolding kan slå dem der, så kan de gå hele vejen. Den er så afgørende, den kamp.

- Hvis man kan lide badminton og drama, fart over feltet og en kamp med en lille smule kant, så skal man se den her kamp. Sukamuljo er en ener i badminton.

Få det fulde overblik over lodtrækningerne til her. Du kan se Denmark Open direkte på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY.