Badminton

Astrup og Skaarup rykker op som det bedste danske doublepar

Kim Astrup og Anders Skaarup hentede i september deres største triumf i China Open. Sejren betyder, at de nu rangerer som det bedste par i Danmark.

Det danske doublepar med Kim Astrup og Anders Skaarup har på det seneste haft stor grund til at sende armene i vejret og juble.

Og nu er der endnu en grund til det, da sejren sender parret op som den bedste danske herredouble på verdensranglisten. Kim Astrup og Anders Skaarup er nummer fem listen, hvilket er deres højeste placering i karrieren.

Og det glæder Kim Astrup, der beskriver det som 'stort.'

- Det er stenhårdt at komme op og ligge der. Det er et privilegie. Vi har arbejdet for det, og nu bliver vi belønnet. Jeg vil ikke sige, at vi er de bedste i Danmark. Vi ligger 100 point foran Conrad og Kolding. Vi er flere gode par i Danmark, og vi presser hinanden, og det gør os bedre, griner Kim Astrup.

Men hvem er så de bedste i Danmark?

- Altså, hvis man siger, at ranglisten ikke lyver, så er det jo os. Og så må vi jo være bedst. Men det er altså meget tæt. Der er, som sagt, kun 100 point til Conrad og Kolding.

Sikrede en stor triumf i Kina

Astrup og Skaarup, der i denne uge røg ud af Korea Open i første runde, fik hele 12.000 point for at vinde China Open. 

-  Det lyder måske som en kliché, men det er ikke gået op for os, at vi har vundet China Open. Det er en af de største turneringer, og jeg er meget glad, sagde Anders Skaarup efter sejen.

- Vi er absurd glade. Det er fuldstændig vanvittigt. Jeg mener ikke, at vi er så gode, men det er vi åbenbart, sagde han.

Astrup og Skaarup har 64.850 point på verdensranglisten. Det næstbedste danske par, Mads Conrad og Mads Kolding, ligger nummer seks med 64.723 point. Mathias Boe og Carsten Mogensen rangerer i øjeblikket som nummer 10 med 60.120 point.

Ranglisten føres stadig af Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo. Som det eneste par i verden har indoneserne over 100.000 point på verdensranglisten

To glade danskere reflekterede over den intense China Open-finale, som de netop havde vundet. Video: TV 2 SPORT