Badminton

Dansk doublespiller udsat for trusler efter exit i Korea

Efter sit exit i første runde i Korea er Kim Astrup blevet udsat for flere ubehagelige kommentarer på Facebook.

Badmintonparret Anders Skaarup og Kim Astrup opnåede karrierens største triumf, da de i sidste uge vandt Super 1000-turneringen China Open.

Denne uge stillede de så op i Korea med håb om samme resultat. Første runde blev dog endestationen for de to, og det er ikke kun de to spillere, der er skuffet over udfaldet.

Jeg forstår ikke, at folk ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt på sociale medier

Kim Astrup, badmintonspiller

På Kim Astrups Facebook-profil ligger der flere stødende kommentarer fra samme bruger. Ifølge Kim Astrup en person, der havde sat penge på, at det danske doublepar ville vinde deres kamp. Og trusler på sociale medier er ikke nyt for Kim Astrup.

- Det er ikke første gang, og det er selvfølgelig aldrig rart at få sådan nogle trusler. Det var ikke nogle pæne ord, der kom ud af hans tastatur, hvor min familie blandt andet blev truet, siger Kim Astrup til TV 2 SPORT.

Kommentarerne, som også indeholdt en beskyldning om matchfixing, ville Kim Astrup ikke lade stå for sig selv, så han svarede meget ærligt tilbage på de voldsomme skriverier.

- Han håbede på, at min familie ville dø, og at min mor var alle mulige grimme ting. Så skrev jeg bare, at min mor var død for nogle år siden, men ellers tak for beskeden, siger Kim Astrup.

Kim Astrup har fået flere truende beskeder på sin Facebook-profil.

Den danske badmintonspiller har senere på dagen slettet opslaget med sin egen kommentar i. Kim Astrup sidder tilbage med en manglende forståelse for nogle personers ageren på de sociale medier.

- Jeg forstår ikke, at folk ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt på sociale medier, og bare fordi han har tabt en masse penge på det, så skal vi være ofre, og min familie skal være offer for det. Det synes jeg ikke er rimeligt, siger Kim Astrup.

Astrup er ikke den eneste danske badmintonspiller, der har oplevet at blive truet på sociale medier. Sidste år blev herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen også udsat for trusler, mens de spillede turnering i Indonesien.