Badminton

- De seneste par måneder har ikke været en dans på roser, siger Axelsen

For anden uge i træk måtte Viktor Axelsen forlade en turnering allerede efter anden runde. Nu venter hårdt arbejde for at komme tilbage til toppen.

Få timer før Viktor Axelsen officielt mistede førstepladsen på verdensranglisten, røg den danske badmintonspiller højst overraskende ud af Super 500-turneringen Korea Open.

Torsdag morgen dansk tid gjorde verdensranglistens daværende nummer 63, nu nummer 74, Zhao Junpeng fra Kina, det af med topseedede Axelsen i to sæt, 27-25, 21-9.

Dermed blev der sat punktum for Axelsens turneringsrække i Asien i denne omgang. Bedst gik det i Japan med semifinalepladsen i midten af september inden nederlagene i anden runde i både China Open og Korea Open.

- De seneste par måneder har ikke ligefrem været en dans på roser fysisk og spillemæssigt. Men sådan er det nogle gange. Der har været nogle små ting med småskader og mine åndedrætsproblemer, lød det fra Viktor Axelsen, da TV 2 SPORT fangede ham på telefonen i timerne efter exittet i Korea.

Han refererede til de problemer, han oplevede i forbindelse med China Open. I nederlaget til den senere vinder af turneringen, Anthony Ginting, fortalte danskeren cheflandstræner Kenneth Jonassen mellem først og andet sæt, at han spillede med vejrtrækningsproblemer.

Spillet ligger og venter

Der var dog ikke noget at gøre i situationen. Viktor Axelsen havde glemt sin astmamedicin hjemme i Danmark.

- Det er decideret dumt og ærgerligt ikke at dobbelttjekke, at jeg havde min medicin med, men i stedet lade den ligge i en taske, som jeg troede, jeg havde med. Det er bare dumt, indrømmede Axelsen, inden han fortsatte:

- Men der har været nogle småting, som selvfølgelig har været irriterende, men det kommer der i løbet af en karriere, og det skal jeg kunne håndtere.

Viktor Axelsens resultater i 2018

  • Malaysia Master (januar) - vinder
  • Indonesia Masters (januar) - anden runde
  • EM (april) - vinder
  • Malaysia Open (juni/juli) - kvartfinale
  • Indonesia Open (juli) - finale
  • VM (juli/august) - kvartfinale
  • Japan Open (september) - semifinale
  • China Open (september) - anden runde
  • Korea Open (september) - anden runde

- Jeg ved, at spillet ligger lige omme på den anden side og venter, så jeg har fin tålmodighed og er fortrøstningsfuld. Jeg skal bare have lov til at komme godt tilbage på træningsbanen, hvilket jeg ikke rigtig har kunnet i et stykke tid, fordi der har været de her småting og en del turneringer, som jeg skulle spille.

- Jeg er ikke helt, hvor jeg gerne vil være, men jeg skal nok komme derhen på et eller andet tidspunkt. Det er bare med at have tålmodigheden.

- Altid specielt at spille i Odense

Viktor Axelsen har lidt over to uger til at genfinde noget af sit vanlige niveau, inden det gælder næste turnering, Denmark Open i hans hjemby. Her blev kvartfinalen endestationen for Axelsen sidste år, da han tabte til Kidambi Srikanth i tre sæt.

- Nu har jeg haft godt travlt, og jeg har kun et par uger, når jeg kommer hjem, så jeg begynder først rigtig at se frem til turneringen, når jeg for alvor er hjemme igen, men det er klart, at jeg glæder mig til at spille i Odense. Det er altid specielt, sagde Viktor Axelsen.

Denmark Open spilles fra den 16.-21. oktober i Odense Idrætshal. Axelsen står til at møde en anden dansker, Anders Antonsen, allerede i anden runde.