Badminton

Axelsen kan ikke spille VM uden at underskrive aftale, siger forbund

Badminton Danmarks direktør slår nu fast, at det kan koste Viktor Axelsen VM-deltagelsen, hvis han gør alvor af sine overvejelser om at løsrive sig.

Et dansk landshold, som ikke stiller med landets stærkeste spillere til et verdensmesterskab, kan blive en realitet.

Det er de barske kendsgerninger, efter at Viktor Axelsen torsdag for første gang talte om muligheden for at bryde med det danske badmintonforbund, såfremt en tilfredsstillende landsholdsaftale mellem spillernes forening og Badminton Danmark ikke bliver indgået. Den danske singlespillers overvejelser er Badminton Danmark godt bekendte med, og de tager dem alvorligt.

- Det ville det da være en rigtig ærgerlig situation, hvis Viktor vælger at bryde med forbundet og at gå sine egne veje. Men omvendt vil det også være et valg, vi vil være nødt til at respektere, siger direktør for Badminton Danmark, Bo Jensen, til TV 2 SPORT.

Mens et brud med forbundet ikke vil få konsekvenser for turneringerne arrangeret af Badminton World Federation, er sagen en helt anden for VM både for hold og for individuelle.

Kan spillere, der ikke underskriver aftalen, spille for landsholdet?

- Badminton Danmark udtager spillerne, der skal spille VM, og hvis man ikke er en del af forberedelserne og en del af eliteprogrammet, kan man som udgangspunkt ikke udtages til VM. Sådan er det både i den nuværende aftale, og sådan tænker jeg også, det bliver i den kommende aftale.

Kan man få en form for dispensation?

- Nu lever vi heldigvis i en dynamisk verden, og der er jo fortilfælde på, at vi rent faktisk har gjort undtagelsen. Men udgangspunktet er, at det kan man ikke, siger Bo Jensen og henviser til situationen med Mette Poulsen, som var en del af EM-holdet, selvom hun ikke var inde omkring landsholdet.

Hvad skiller jer ad?

- Der har jeg ingen kommentarer til på nuværende tidspunkt.

Bo Jensen fortæller, at der kan være andre omstændigheder ved OL, fordi det i sidste ende er op til Danmarks Idrætsforbund, hvem de sender til Tokyo i 2020.

Viktor Axelsen er klar til at tage konsekvensen

Den danske badmintonspiller, som ligger nummer tre på verdensranglisten, er bekendt med situationens alvor. Da TV 2 SPORT spørger ind til risikoen for at misse verdensmesterskabet, som han i 2017 vandt, kommer svaret uden tøven:

- Hvis de ikke vil have mig med til VM, så er det noget, jeg som spiller må forholde mig til. Men lad os nu se, hvordan forhandlingerne går. Men ja, hvis man bryder ud, som kan komme på tale, så er det jo de konsekvenser, der er, og dem er jeg også klar til at tage, siger Viktor Axelsen og slår fast, at han håber på en løsning:

- Jeg ønsker på ingen måde nogen konflikt, men jeg er nødt til at forholde mig til tingene, når vores kontrakt bliver opsagt.

- Det er enormt vigtigt for mig at understrege, at jeg er rigtig glad for den træning, som mine sparringpartnere, spillere, trænere og kollegaer skaber. Det er så fedt. Det er bare ærgerligt, at vi nu står i den her situation, hvor vi pludselig ikke har nogen kontrakt fra dem 1. december. Det er så det, vi skal prøve at finde en løsning på nu, siger Viktor Axelsen, som fortæller, at han ikke er sidder ved bordet til selve forhandlingerne.

Mange spørgsmål mangler fortsat at blive besvaret, men én ting er sikker: Ude i horisonten står den 30. november og blinker i neon, og derfor kan parterne se frem til at tilbringe meget tid ved forhandlingsbordet.

- Vi forholdsvis tidligt i forhandlingsforløbet. Vi har haft et første indledende møde, og der er aftalt en række møder i oktober og november måned med det helt klare formål at lave en kollektiv aftale med spillernes forening, inden den nuværende aftale udløber den 30. november, siger Bo Jensen.