18-årige danskere kom til Denmark Open på et afbud: - Det var helt vildt

Selvom det danske par tabte, kunne de tage mange lærerige ting med fra kampen i deres første store turnering.

Se Denmark Open fra tirsdag til søndag på TV 2 SPORT.

Freja Ravn og Amalie Magelund fik sig en unik oplevelse tirsdag middag i Odense Idrætshal.

De to 18-årige piger var kommet med på et afbud til en af verdens største turneringer - Denmark Open - og stod i første runde foran det femteseedede par Shiho Tanaka og Koharu Yonemoto.

Danskerne fulgte godt med i første sæt, men i andet sæt kunne de ikke følge med i japanernes høje tempo. De tabende cifre lød 17-21, 13-21.

Nederlaget tager Ravn og Magelund dog ikke så tungt, da de føler, de har lært meget af kampen.

- Vi kan bruge den til rigtig meget. Blandt andet til at se, hvor vi ligger i forhold til nogle af verdens bedste par. Vi føler, vi spiller et meget godt første sæt, men i andet sæt kommer der lidt for mange uprovokerede fejl, siger Amalie Magelund til TV 2 SPORT, mens makkeren Freja Ravn uddyber:

- Jeg synes, vi har en virkelig god tålmodighed. Vi ved, hvad vores gameplan er. Vi har bare svært ved at udføre det i andet sæt, fordi vi ikke er vant til at spille langt i hver duel. Det er gode lærepenge. Nu ved vi i hvert fald, hvad der skal til. 

Glad for stor støtte

Det var første gang i karrieren, at parret deltog i så stor en turnering, og det kunne de især mærke på opbakningen fra hjemmepublikummet.

- Det var helt vildt. Det var dejligt at kunne mærke publikum ligesom at være på ens side. Det er man ikke vant til. Det er vores første helt store turnering, så jeg var lidt nervøs i starten, men jeg synes, det var helt vildt fedt at spille, siger Freja Ravn.

Fremover håber de på, at de kan betale opbakningen tilbage fra publikum med sejre.

- Ja bestemt. Vi vil gerne stå i de senere dage i turneringen fremover, så det er det, vi håber på, fortæller Amalie Magelund.

Freja Ravn og Amalie Magelund er det andet danske par, som har været i aktion indtil videre. Tidligere på dagen tabte Mikkel Mikkelsen og Mai Surrow i tre sæt til Goh Soon Huat og Shevon Jemie Lai med 19-21, 21-19, 11-21.

Der er fortsat mange danske kampe i løbet af tirsdagen. Få overblikket over dem alle her.