Badminton

Conrad og Kolding smider stor føring og er ude af Denmark Open

Den danske double kom i store problemer efter at have domineret i halvandet sæt.

Se Denmark Open fra tirsdag til søndag på TV 2 SPORT.

Det så ud som om, at aftenprogrammet ved Denmark Open skulle sættes i gang på den perfekte måde. Dansk badminton i verdensklasse og en sikker sejr. 

Sådan så det også ud i halvandet sæt for Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen. Efter at have domineret første sæt og andet sæt indtil stillingen 16-9, gik parret fuldstændig i stå. Deres indonesiske modstandere Berry Angriawan og Hardianto Hardianto leverede et stort comeback og vandt kampen i første runde med 13-21, 21-19, 21-.14.

Dermed kunne de ikke fortsætte den danske herredoublesucces i turneringen.

Tidligere onsdag fik Mathias Boe og Carsten Mogensen revanche mod det hollandske par Jelle Maas og Robin Tabeling, som de havde tabt til i det sidste interne møde. Boe og Mogensen vandt 21-19, 21-15.

Hollænderne fik ellers den bedste start på kampen. Ved opholdet førte de 11-7. Boe og Mogensen kom tilbage i sættet og udlignede til 19-19. Danskerne var bedst i den tætte afgørelse, da de vandt de sidste to point.

Fra 3-3 i andet sæt bragte danskerne sig i front, og de udbyggede blot deres føring gennem resten af sættet.

Første runde afvikles i Super 750-turneringen over to dage. Derfor spillede de to sidste herredoubler med Kim Astrup/Anders Skaarup og Niclas Nøhr/Kasper Antonsen allerede tirsdag. Begge par måtte ud i tre sæt, men de endte ligesom i Boe og Mogensens kamp med sejr.

Damedoublen med Sara Thygesen og Maiken Fruergaard var de første danskere på banen onsdag, og de vandt i tre sæt.

Sejr blev det også til for Mathias Christiansen og Christinna Pedersen, som vandt 21-19, 21-17 over Wang Chi-Lin og Lee Chia Hsin fra Taiwan.