Badminton

Antonsen vinder Denmark Open-gyser mod Axelsen

Danmarks bedste herresingler mødtes i anden runde ved Denmark Open. Det endte med en speciel kamp, hvor Axelsen og Antonsen skiftedes til at dominere.

Anders Antonsen er videre ved Denmark Open på bekostning af den tidligere verdensetter Viktor Axelsen, der forlader turneringen efter anden runde. 

Antonsen vandt danskeropgøret 21-10, 12-21, 21-19.

Anders Antonsen indledte kampen på et markant højere niveau end Viktor Axelsen. Verdens nummer 17 sendte ranglistens tredjebedste rundt på banen, så Axelsen nær kunne have faret vild i sin hjemby.

Antonsen vinder smash på linjen. Video: TV 2 SPORT

Anders Antonsen kom foran med 7-1, inden Axelsen kort efter løftede en ellers simpel bold ud over linjen, så Antonsen førte 11-3 ved opholdet i første sæt.

Da de to spillere kommer fra samme land, var der ingen trænere på sidelinjen. Det håndterede Axelsen kortvarigt bedst, og han vandt de første par bolde efter opholdet. Et solidt brøl skræmte dog ikke Antonsen, der kort efter lukkede sættet med sin første sætbold.

I andet sæt vendte Viktor Axelsen opgøret 180 grader. Den tidligere verdensetter styrede sættet med så hård hånd, at opgøret ikke var til at genkende.

Antonsens sprudlende offensiv blev tæmmet, og i stedet var det Axelsen, der lykkedes med stort set alt. Fynboen gik ind til opholdet med 11-3, og otte minutter senere havde han heldet med sig ved nettet, så bolden rullede ned på Antonsens banehalvdel. 21-12 til Axelsen.

Viktor Axelsen mod Anders Antonsen. Denmark Open 2018.

Afgørelsen

De to første var sæt på hver deres måde blottet for spænding, men i tredje sæt fulgtes duellanterne mere ligeligt ad. Efter 4-4 trak Antonsen dog lidt fra, og med en svipserv til 9-5 fik den undertippede spiller et decideret hul. 

Dermed begyndte tredje sæt at følge mønsteret fra de to første. Spilleren til højre for dommerens position var foran, og efterhånden begyndte Viktor Axelsen at virke irriteret over kampens udvikling. Selv da han var kommet over på den 'gode side' efter opholdet og reducerede til 8-13 med et præcist løft til baglinjen, rystede Axelsen på hovedet. 

Alligevel halede Axelsen ind på Antonsen, og i den sidste del af tredje sæt var forspringet kun på to-tre point. Axelsen nåede endda at reducere til 18-19, inden Antonsen spillede sig til kampens første matchbold. Den afværgerede Axelsen på fornemmeste vis, men ved den efterfølgende serv lukkede Anders Antonsen kampen og spillede sig videre. Det var langt fra den første Axelsen-serv, Antonsen fik vendt til et point, og efterfølgende fremhævede begge spillere Axelsens server som den afgørende faktor.

I kvartfinalen skal Anders Antonsen møde Yuxiang Huang, der rangerer som nummer 34 i verden.