Badminton

Specielt danskerbrag handler om meget mere end bare sejren

Der venter et brag ved Denmark Open i Odense, når Danmarks to bedste herresingler tørner sammen i 1/8-finalen.

Se Axelsen vs. Antonsen cirka klokken 18 på TV 2 SPORT og TV 2 Play

Verdens nummer 3 og 17 i herresingle, Viktor Axelsen og Anders Antonsen, mødes allerede i anden runde ved Denmark Open, der rangerer som en Super 750-turnering.

Før slaget i Odense Idrætshal er der ingen tvivl om, at danskeropgøret bliver helt specielt. Det gælder nemlig ikke kun en plads i kvartfinalen, flere ranglistepoint og større præmiepenge.

- Der er så meget ære på spil. Det er noget af det sværeste for en dansk badmintonspiller at møde sin kollega. Der er ikke noget værre end at have stået her i en turnering og have tabt til den person, man skal træne med på mandag. Det er et helt specielt opgør, der skal spilles i aften, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Axelsen håber på publikummets hjælp

På banen bliver det et slag mellem aarhusianske Anders Antonsen, der har haft sin opvækst i Aarhus AB, og Viktor Axelsen, der startede sin badmintonkarriere i Odense Badmintonklub. Sidstnævnte er selvsagt på hjemmebane, så det batter, selvom det er en anden hal end i barndomsårene.

- Danskeropgør er jo altid specielt. Anders bliver bedre og bedre og har alt at vinde. Jeg skal ind og prøve at vise, jeg stadig er lidt foran. Det bliver rigtig svært, og vi respekterer hinanden helt vildt og kender hinanden godt. Så det bliver en fed kamp, hvor alle danskere selvfølgelig kommer og kigger på os. Jeg håber, jeg kan vise mig fra min gode side og spille på et højt niveau.

Og så håber du, publikummet er med hjemmebanehelten?

- Jeg håber, jeg kan få et par odenseanere på min side, men det er også okay, hvis det er 60/40 til mig, lyder det med et smil fra Axelsen.

Antonsen vandt sidste indbyrdes opgør

Ovenstående overskrift er måske en sandhed med modifikationer. I statistikkerne står Anders Antonsen nemlig som vinder i sidste opgør, da de to mødtes sidste år ved EM i Kolding. Siden har de dog spillet utallige kampe mod hinanden ved landsholdstræningen i Brøndby, og Antonsen er klar til et nyt opgør på den store scene.

- Jeg tænker, det bliver sjovt og forhåbentlig foran en fuld hal. Så er det bare ind og give den gas og se, hvem der tager håneretten med til træning.

Har du styr på, hvordan du skal slå ham?

- Selv til træning bakser jeg meget med det. Men jeg har slået ham en gang før, og selvom det er halvandet år siden, så giver det tro på, jeg kan gøre det igen. Viktor går ind som favorit, og jeg kan gå ind og give den fuld skrald og se, hvad det bliver til. Jeg går selvfølgelig ind for at prøve at tage sejren, lyder det fra Antonsen.

Axelsen er favorit

Ved danskernes hidtil største opgør internationalt var det Viktor Axelsen, der løb med sejren. Det var halvanden måned før mødet ved EM i 2017, da Axelsen sendte Antonsen ud af All England med en sikker sejr i to sæt.

Dengang var Axelsen favorit til at vinde, og det er han igen onsdag aften i Odense, hvis man spørger badmintonekspert Jim Laugesen. Det kan dog vise sig at give bagslag.

- Viktor kommer uden tvivl ind til kampen som favorit, og det er ham, der fylder hallen her i Odense. Det er også det, der er med til at gøre, det er perfekte forhold for Anders Antonsen. Vi skal huske, Antonsen er dobbelt dansk mester og har slået Jan Ø., Vittinghus og Axelsen på dansk grund. Så det er noget, han godt kan lide.

- De kan ikke finde særlig meget frem, der kan overraske hinanden. Derfor er de her kampe meget specielle. Til gengæld er der rigtig meget mentalt, der spiller ind i sådan en kamp. Det er den, der kan holde bedst og styre sit spændingsniveau bedst, der vinder kampen, slår Laugesen fast.

Få hele overblikket over torsdagens TV-program ved Denmark Open her: