Antonsen taber tæt semifinale til verdens nummer fire

Den 21-årige dansker var ude i sin tredje lange kamp ved Denmark Open, men denne gang tabte han.

Se Denmark Open fra tirsdag til søndag på TV 2 SPORT.

Anders Antonsen er ude af Super 750-turneringen Denmark Open efter en tæt kamp mod verdens nummer fire, Chou Tien Chen.

I semifinalen gik han ned i tredje sæt mod en fejlfri taiwaneser og tabte 21-19, 11-21, 12-21.

Dermed går Antonsen i denne omgang glip af sin første store finale. Den kommer i stedet til at bestå af Chou Tien Chen og verdens nummer et, Kento Momota.

Sådan forløb kampen

Antonsen begyndte kampen yderst tålmodigt og ventede på den rigtig chance, inden han straffede det med velplacerede smash. Det var medvirkende til en føring på 5-0.

Chou var ikke oppe i tempo fra start, men han var god til at finde linjerne. Flere gang lod Antonsen bolden, hvor den dumpede ned på bag- eller sidelinjen.

En af taiwaneserens styrker er, at han er skarp ved nettet og kan udnytte det til at få et løft. Derefter kan han straffe det med et knaldhårdt smash. Den taktik var med til at indhente Antonsens føring og bringe ham i front med 11-10.

Efter rådgivning fra landstræner Kenneth Jonassen i opholdet vendte Antonsen tilbage til det, der havde fungeret i begyndelsen af sættet. Med tålmodigt spil, hvor han lod Chou Tien Chen arbejde. Og straffe det, når chancen bød sig.

Føringen til Antonsen blev større i løbet af sættet. Det samme blev selvtilliden. Ved duellen til 18-12 ofrede Antonsen sig flere gange og kastede sig for at nå bolden. Han endte også med at vinde duellen ved sit favoritslag. Et krydssmash, der tilmed kyssede sidelinjen.

Anders Antonsen viste stor styrke undervejs i første sæt, da han lavede en vild redning og efterfølgende smashede bolden i gulvet.

Første sæt lignede et sikkert et af slagsen, da Antonsen bragte sig på 20-14. Men ivrigheden tog over, og han lod bolde gå, som var inde. Fem sætbolde blev misset, og nervøsiteten begyndte at brede sig på tilskuerrækkerne i Odense Idrætshal. Lige indtil Antonsen på sin sidste sætbold hamrede et befriende smash ned langs linjen, som Chou returnerede i nettet.

Efter sidebyttet havde Antonsen ligesom i sine sidste to kampe svært ved at få sit spil til at fungere.

Defensiven fungerede fortsat godt, men offensiven havde ikke samme snert som i første sæt. Chou havde dygtighed til at holde Antonsen ved baglinjen og ville gerne spille lange, udmattende dueller.

Ved 9-4 til Chou begyndte Antonsen at sætte en god stime sammen. Fire point vandt han ved at være mere aggressiv og satse i sin offensiv. På dette tidspunkt begyndte begge spillere at gå ture rundt på banen mellem duellerne. Tempoet og intensiteten kunne mærkes fysisk.

Kontakt på pointtavlen fik Antonsen ikke i andet sæt. Chou trak fra igen, og de uprovokerede fejl fra Antonsen kom én efter én. Begge spillere begyndte at spare kræfter til det sidste sæt.

Knækkede i tredje sæt

I det afgørende sæt forsøgte han at komme højest på nettet, og det gav til at begynde med nogle point. Den taktik var bare svær at holde mod en af de bedste netspillere i verden. 

Chou Tien Chen leverede flere netrullere, og Antonsen forsøgte desperat at slå hårdt på størstedelen af sine slag. I duellen til 4-7 kom der nogle af de ting, som Antonsen havde succes med i første sæt. Han ventede med at slå sit smash, indtil Chou var blevet udspillet. 

Der var stor respekt mellem de to spillere efter kampen.
Der var stor respekt mellem de to spillere efter kampen. Foto: TV 2

Antonsen forsøgte derefter at få overtaget ved nettet, men da han forsøgte at smashe den ned, lavede Chou fantastiske opsamlinger. Det knækkede Antonsen, da han lavede fejl og kom bagud 5-11 ved opholdet.

Fejlene fortsatte efter sidebyttet, og nederlaget kom faretruende tæt på. Antonsen havde dog ikke tænkt sig at give op, og han sprællede i det net, som Chou havde lagt ham i. Han virkede opsat at levere endnu et comeback som i kvartfinalen.

Det lykkedes dog ikke, da Chou med knaldhårde smash stoppede den danske momentum. Den sidste dansker blev sendt ud af turneringen med stående klapsalver af tilskuerne i hallen.