Dansk par tager turneringspause efter stor skuffelse

Det er fortsat usikkert, om Anders Antonsen er fysisk klar til at spille French Open.

Se French Open på TV 2 SPORT fra torsdag til søndag i næste uge.

Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen stiller ikke op til næste uges Super 750-turnering i Frankrig French Open.

Det fortæller den danske cheflandstræner, Kenneth Jonassen, til TV 2 SPORT. Beslutningen sker, efter parret overraskende røg ud i første runde ved Super 750-turneringen Denmark Open. Her vandt parret første sæt mod Berry Angriawan og Hardianto Hardianto og lignede et par på vej mod sejren. Men i andet sæt satte de en komfortabel føring over styr og gik helt ned i tredje sæt.

- De har i samarbejde med deres hovetræner, Jakob Høi, valgt at give det lidt tid ved at vente med at konkurrere. Så kan de arbejde med nogle ting, før de kan præstere igen. Så jeg tænker, det er en god beslutning, siger Kenneth Jonassen.

Det er fortsat usikkert, om nogle af de andre danskere, der deltog ved Denmark Open, vælger at trække sig fra næste uges turnering. Anders Antonsen var selv i tvivl, da han lørdag blev spurgt til det efter sit nederlag i Denmark Open-semifinalen.

Kenneth Jonassen fortæller søndag, at de vil afvente og se med den danske singlespiller, da han har været mærket især i baglåret.

Møder toppar i første runde

Nogle der skal spille er herredoublen med Carsten Mogensen og Mathias Boe. De er på det seneste rykket ned på verdensranglisten og er nu ikke længere blandt de otte seedede par til turneringerne. Det betyder, at de har mulighed for at møde nogle af verdens bedste par tidligt i turneringen. Hvilket de skal ved French Open.

I første runde står de over for verdensmestrene fra 2017, Liu Cheng og Zhang Nan, som i deres seneste fire turneringer ikke er kommet længere end anden runde.

- Det er en svær første runde, hvor vi skal forsøge at ramme vores gamle niveau. Det bliver et opgør mod to, der ikke er i superform, men på papiret ser det svært ud, siger Boe til TV 2 SPORT.

Til gengæld tyder det på, at Jan Ø. Jørgensen skal spille French Open. Jørgensen har været på reservelisten og var afhængig af afbud fra en af de andre 32 herresinglespiller, der skulle spille. Hvilket han indikerer på sin Instagram-profil, at der er kommet.

- Når din træner ringer og siger ”pak dine tasker. Du skal spille ved French Open”, skriver han.

Jan Ø. Jørgensen var også tæt på at få plads ved Denmark Open, men han var et afbud fra at kunne deltage. Hvilket der kom på førstedagen, men der var det ifølge det internationale badmintonforbunds, BWF's, regler for sent at få en ny spiller ind. Det fik Jan Ø. Jørgensen til at føle, han fik frataget en kæmpe oplevelse.