I finalen lavede verdensetter 'det absolut sværeste slag'

Tai Tzu Ying havde undervejs i Denmark Open-finalen overskud til at prøve et af de sværeste slag af i badminton.

Den suveræne verdensetter Tai Tzu Ying spillede sig søndag frem til sin første Denmark Open-titel i karrieren.

Men det, der skete undervejs i finalen mod Saina Nehwal, var det, der stjal opmærksomheden.

Efter de to spillere havde vundet et sæt hver, viste Tai Tzu Ying i tredje sæt, at hun var en klasse bedre end sin modstander. Ved duellen til 19-6 viste hun, at hun også teknisk er i en klasse for sig.

Nehwal løftede bolden ned i taiwaneserens baghåndshjørne, hvorefter hun leverede et formidabelt slag, der er svært at mestre. Med albue, hånd og ketcher strukket væk fra nettet cuttede hun med sin baghånd, så bolden landede lige over nettet og efterlod modstanderen uden chance for at nå bolden.

TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen var ikke i tvivl om, hvad han netop havde været vidne til.

- Nej, nej, nej. Hold da op. Det er det absolut sværeste slag, du kan lave i badminton, og det bedste vi har set i turneringen. Hun cutter modsat og prøv lige at se Saina Nehwal. Hun er helt væk.

Sådan så det ud, lige inden Tai Tzu Ying leverede sit mindeværdige slag.
Sådan så det ud, lige inden Tai Tzu Ying leverede sit mindeværdige slag. Foto: TV 2

- Det er så teknisk svært et slag. Hun skal generere nok fart, samtidig med hun skal cutte i bolden. Jeg har set folk, som har prøvet det slag, men som har været tæt på at skulle til tandlægen eller skadestuen, fordi bolden eller ketcheren ikke gik mod nettet. Jeg synes, folk skal gå ud og prøve det slag og se, hvor svært det er.

Det er ingen overraskelse, at Tai Tzu Ying er en af de teknisk bedste i verden. Men det slag og mange andre, hun udførte i slutningen af tredje sæt viser, at hendes teknik også matcher herrerne.

- Hun kan jo alt med en bold. Hun viser, at hendes tekniske niveau er på det højeste, du kan komme inden for badminton. Jeg vil gå så langt og sige, hun er på højde med mange af herrerne, vurderer Laugesen.

Helt så begejstret var Tai Tzu Ying ikke selv over slaget. Hun tænkte ikke så meget over det, da det skete.

- Jeg havde ikke så meget reaktionstid, så jeg gjorde det bare automatisk og naturligt, siger hun til TV 2 SPORT og fortæller, at hun ikke har trænet specifikt på det slag.

Tai Tzu Ying vandt finalen 21-13, 13-21, 21-6. Med sejren i Denmark Open har hun i 2018 vundet otte titler.