Badminton

Verdensmester fuldbyrder favoritsejre ved Denmark Open

Kento Momota vandt herresinglekategorien ved Denmark Open, som generelt blev præget af favoritsejre.

Siden badmintonspilleren Kento Momota midt i 2017 gjorde comeback efter godt et års karantæne for ulovlig gambling i hjemlandet Japan, har han domineret herresinglekategorien.

Det kulminerede med VM-titlen i august i år, og søndag føjede han endnu en titel til meritlisten, da han vandt Denmark Open med en finalesejr på 22-20, 16-21 og 21-15 over Chou Tien Chen fra Taiwan.

Det var Chou Tien Chen, som i semifinalen sendte danske Anders Antonsen ud i Odense.

Den fjerdeseedede taiwaner kom godt fra land i kampen og havde flere gange held til at trænge igennem verdensmesteren Momotas ellers stærke defensiv.

Det skaffede ham en føring på 14-10, og han lignede en mand med kurs mod sætsejr.

Verdensmesteren fik imidlertid rettet op på defensiven, og offensivt bød han ind med flere flotte maskeringer, som gav Chou Tien Chen store problemer.

Andenseedede Momota, som er hoppet op på verdensranglistens førsteplads, åd sig ind på modstanderen, og ved 20-17 var der tre sætbolde til favoritten.

Men Anders Antonsens taiwanske overmand spillede tre fremragende bolde, kom på 20-20 blot for at se Momota løbe med sættet 22-20 alligevel.

I andet sæt kom Chou Tien Chen igen godt fra start, og denne gang gav han ikke slip.

Godt hjulpet af uvant mange fejl fra Kento Momota kom taiwaneren på 14-6, hvorfra han trods et par dårlige stimer kørte sættet hjem med 21-16.

I tredje sæt fulgtes de to spillere ad, og overraskelsen begyndte at lure, da Chou Tien Chen bragte sig foran 13-11. Men så viste Momota det fysiske og mentale overskud, som en mand med selvtillid har.

Med skarpe slag og en hidsig offensiv tog han fem point på stribe, og det slukkede håbet for taiwaneren.

Verdensmesteren buldrede videre og afgjorde kampen med 21-15 i tredje sæt.

Momota har foruden VM i år også vundet De Asiatiske Mesterskaber, Japan Open og Indonesia Open, mens det er blevet til andenpladser i China Open og Malaysia Open.

Generelt blev det et Denmark Open, hvor favoritterne strålede - også på finaledagen.

I de fire øvrige kategorier var de topseedede repræsenteret på finaledagen, og alle fire løb med titlen.

Indoneserne Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon tog sejren i herredouble, Taiwans Tai Tzu Ying vandt i damesingle, Yuki Fukushima og Sayaka Hirota fra Japan triumferede i damedouble, mens Zheng Siwei og Huang Yaqiong sørgede for Kinas eneste sejr i Odense.