Fischer kunne ikke lade være med at smile af 21 år yngre makker

Joachim Fischer var i mange år en etableret del af verdenstoppen i mixed double, men nu prøver han at vænne sig til en ny tid på et andet niveau.

Dåbsattesten afslører, at Joachim Fischer i næste måned runder 40 år. Sidste år blev han splittet fra sin makker gennem mange år, Christinna Pedersen, og derfor spiller han nu sammen med 18-årige Alexandra Bøje i mixed double.

En konstellation, hvor der er over 20 års livserfaring og badmintonkarriere til forskel. Det kom til udtryk, da parret tabte 1/8-finalen ved Super 750-turneringen French Open og endnu en gang måtte forlade en af de større turneringer før de sjove kampe.

Her forsøgte unge Alexandra Bøje at sætte ord på, hvor langt de er nået i deres makkerskab efter cirka 10 måneder sammen, og hvordan de både kan løbe ind i en række skuffelser, men også slå de stærke landsmænd Mathias Christiansen og Christinna Pedersen.

- Det er gået lidt op og ned, som man har kunnet se på resultaterne. Men jeg synes sgu, vi arbejder meget med det derhjemme, og vi arbejder hårdt for det. Det var dejligt, det endelig gav pote (mod Mathias Christiansen og Christinna Pedersen, red.), noget af det vi går og arbejder med derhjemme, lød det fra Alexandra Bøje.

Ved siden af stod 39-årige Fischer, der havde svært ved at holde masken. Den rutinerede herre havde tydeligvis et budskab, han gerne ville aflevere uden at lægge fingre imellem.

- Det er en ung pige, jeg spiller med. Hvordan fanden kan jeg egentlig stå og smile, efter jeg har tabt? Det må næsten være første gang, jeg har kunnet det. Det er en sjov ting. Jeg er dobbelt så gammel som Bøje. Jeg er ikke på Instagram, og hun snakker ikke om andet end Instagram, så hvad fanden skal jeg sige.

Fischer smilte allerede inden sine ord, mens Bøje så ud til at vide, hvad der var på vej.
Fischer smilte allerede inden sine ord, mens Bøje så ud til at vide, hvad der var på vej. Foto: TV 2 SPORT

- Vi prøver at finde en løsning, så vi kan spille sammen, men det har ikke fungeret, sådan vil jeg hellere sige det. I små momenter er spillet der, men vi skal virkelig ramme dagen for at være med på det her niveau i de her turneringer. Det er selvfølgelig lidt frustrerende. Vi skal spille maks-maks for at vinde en kamp, og det var ikke det, jeg var vant til på den måde. Men det er nu vilkårene, og så må vi tage den derfra.

Er troen der stadig på, at den her kombination kan lykkes?

- Ja, men det går lidt for langsomt i forhold til, hvad jeg havde regnet med. Og tiden tikker ikke den rigtige vej. Det har jeg snart sagt i mange år, men det gør den stadig ikke. Så nu må vi se. Vi prøver igen om et par uger i Kina og Hongkong, og så tager vi den derfra bagefter.

- Jeg elsker stadig at træne, og jeg synes, det er et spændende projekt, men vi skal lige finde ud af, hvor meget tid der skal bruges på de forskellige ting. Der har vi ikke fundet løsningen endnu. Skal vi ikke stoppe den der?, lød det spørgende fra Fischer, der dog forlod interviewet med et smil på læben.

Da Joachim Fischer i starten af året blev sat sammen med Alexandra Bøje, var det med håbet om at 'nå et højt niveau sammen, så de kunne være med langt fremme i turneringer rundt omkring i verden.'

Samarbejdet startede med nederlag i første runde ved både German Open og All England. Siden har de vundet et par førsterundeopgør ved eksempelvis Malaysia Open, Indonesia Open og senest French Open, men herefter har parret tabt sine næste kampe.

Næste opgave bliver China Open fra 6.-11. november, inden de også rejser videre til Hong Kong Open ugen efter.