Badminton Danmark laver helt nyt tiltag med dansk mester og damedouble

16x9
Mette Poulsen er en af fire spillere, der kommer til at spille i åbne makkerskaber. Foto: Johannes Eisele / Scanpix Denmark

Fire damedoublespillere kommer i fremtiden til at indgå i et åbent makkerskab.

Tirsdag kunne TV 2 SPORT fortælle nyheden om, at den dobbelte danske mester i single, Mette Poulsen, dropper singletilværelsen for i stedet at blive doublespiller.

Dermed indtræder hun igen på landsholdet, hvor hun for to år siden blev droppet som singlespiller. Onsdag kom der så navn på, hvem hendes doublemakker bliver - eller rettere: doublemakkere.

Badminton Danmark prøver nemlig noget helt nyt, hvor de fire spillere Mette Poulsen, Alexandra Bøje, Rikke Søby og Sara Lundgaard kommer til at indgå i åbne makkerskaber.

Det skriver Badminton Danmark på sin hjemmeside, der understreger, at det primære fokus med konstellationen bliver spillernes udvikling og ikke resultater.

- Generelt vil jeg gerne understrege, at vi altid prioriterer udvikling først, og så tror vi på, at resultaterne nok skal følge den sportslige udvikling. Men det er rigtigt, at dette setup er anderledes, end hvad vi normalt gør. Vi har lige nu fire unge damedublespillere på nogenlunde samme spillemæssige niveau, og det giver os en unik mulighed for at gøre tingene lidt anderledes, siger sportschef Jens Meibom.

Han fortæller, at idéen er blevet præsenteret af landstræner Kenneth Jonassen og hans assistent, Kim Nielsen.

- For det første bliver vi ikke presset af en turneringskalender, men pigerne får mulighed for udelukkende at fokusere på at udvikle deres kompetencer i damedouble. Samtidig giver det os mulighed for at se de fire piger i forskellige konstellationer, hvor de skal bringe forskellige kompetencer i spil. Det tror vi på kan være med til at udvikle dem som spillere og som mennesker, siger Meibom.

De to etablerede damedoubler, Sara Thygesen/Maiken Fruergaard og Freja Ravn/Amalie Magelund, forbliver intakte. Førstnævnte er nummer 15 på verdensranglisten, hvor sidstnævnte er nummer 61.

Ifølge pressemeddelelsen er det første gang i mange år, at otte damedoublespillere i landsholdstræningen er det højeste antal i flere år.

For Mette Poulsen er det derimod noget helt nyt, efter hun altså valgte at droppe sin singlekarriere for i stedet at satse på double.

- Jeg ser rent faktisk frem til, at resultater og turneringer bliver det sekundære. Jeg skal lave mange nye ting til doubletræningen i forhold til min singletræning, så det er rart at vide, at der er fokus på vores udvikling. Jeg tror, det bliver rigtig godt, og jeg har nu en ny drøm at realisere, siger Mette Poulsen.