Kæmpe comeback sender dansk topdouble videre i Kina

16x9
Kim Astrup og Anders Skaarup har gode minder fra Kina, hvor de seneste vandt China Open i september. Foto: Romeo Gacad / Ritzau Scanpix

Kim Astrup og Anders Skaarup overlevede otte sætbolde i andet sæt, inden de til sidst kunne hive sejren i land og sikre sig en plads i næste runde.

For halvanden måned siden sikrede den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup deres største triumf i karrieren, da de vandt Super 1000-turneringen China Open.

Nu er de tilbage på kinesisk jord, hvor det gælder endnu en omgang (Fuzhou) China Open, men denne gang på Super 750-niveau. Tirsdag kom Astrup og Skaarup da også godt fra start, da de slog inderne Atri og Reddy i to sæt, men det var først efter noget af en afslutning på kampen.

Danskerne var bagud 14-20 og nede med seks sætbolde, inden de stille og roligt fik kæmpet sig tilbage i kampen.

Pludselig var de på 20-20, og inderne virkede frustrerede. Sættet blev ved med at bølge frem og tilbage, og efter Astrup og Skaarup havde overlevet yderligere to sætbolde - otte i alt, vandt de kampen 21-16, 27-25.

Dermed er Astrup og Skaarup, der nu ligger nummer fem på verdensranglisten, klar til 1/8-finalen, hvor der venter et møde med kineserne Han og Zhou. Det var netop de to, som danskerne slog i finalen i årets første udgave af China Open i september.

Anderledes skidt gik det for Mathias Boe og Carsten Mogensen, der er løbet ind i en stor spillemæssig krise. OL-sølvvinderne fra 2012 tabte 10-21, 21-14, 16-21 til et koreansk par, der ligger nummer 37 i verden.

Også Niclas Nøhr og Sara Thygesen er ude af turneringen. Deres nederlag var mere forventeligt, da de mødte verdensmestrene og verdensetterne, Zheng Siwei og Huang Yaqiong fra Kina. Danskerne kom dog hæderligt fra kampen med 15-21, 21-18, 14-21.

Større forventninger var der til Mathias Christiansen og Christinna Pedersen, som var femteseedet, men parret tabte i to sæt til et stærkt kinesisk par.

Hans-Kristian Vittinghus gav lidt oprejsning som sidste dansker i aktion, da han avancerede sikkert efter sejr i to sæt over japaneren Kanta Tsuneyama.

Onsdag fortsætter kampene i første runde, og her er der også flere danskere på programmet.