Jan Ø. gik helt kold og tabte i tre sæt til VM-bronzevinder

16x9
Jan Ø. Jørgensen var tæt på at vinde i to sæt, men tabte til sidste kampen i tre. Foto: TV 2 SPORT

Danskeren nåede kun én kamp i Fuzhou China Open. Anders Antonsen stod for eneste danske sejr onsdag.

Badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen er færdig efter første runde af Fuzhou China Open.

Efter to tætte sæt mod Daren Liew fra Malaysia var der ikke mere i danskeren, der tabte tredje og afgørende sæt med de klare cifre 6-21.

Liew overraskede ved VM tidligere på året ved at vinde bronze, selv om han stillede op som useedet.

Jan Ø. Jørgensen har sine problemer med malaysieren og har nu tabt fire ud af fem indbyrdes opgør.

Danskeren kom ellers fint fra start og havde initiativet gennem det meste af første sæt, som han vandt med 21-18.

Billedet var forandret fra begyndelsen af andet sæt, hvor malaysieren var oven på og hurtigt opbyggede en solid føring. Liew kom foran 16-9, men Jan Ø. Jørgensen var ikke umiddelbart indstillet på at skulle i tredje sæt.

Han reducerede til 12-16 og 16-17, inden han afværgede tre sætbolde og sendte sættet ud i omspil. Her misbrugte Liew yderligere tre sætbolde, inden det endelig lykkedes malaysieren at afgøre sættet med 25-23.

I det hele taget var det en halvsløj onsdag for den danske delegation i Kina, hvor Anders Antonsen som den eneste kunne forlade banen med en sejr.

Antonsen besejrede Sydkoreas Lee Hyun-Il i tre sæt med cifrene 18-21, 21-13, 22-20.

Dermed er der fortsat to danskere med i herresingle. Allerede tirsdag gik Hans-Kristian Vittinghus videre til anden runde.

I damesingle er Mia Blichfeldt færdig efter et nederlag til japaneren Akane Yamaguchi, der er nummer to på verdensranglisten.

Blichfeldt, som i oktober slog OL-vinderen Carolina Marín ved Denmark Open, var tæt på en ny overraskelse, men tabte med 18-21, 21-18, 19-21.

I doublerækkerne var der også hurtig afsked med tre danske konstellationer.

Først tabte mixeddoublen med Joachim Fischer og Alexandra Bøje 20-22, 21-23 til Takuro Hoki og Wakana Nakahara fra Japan.

Derefter røg damedoublen Sara Thygesen/Maiken Fruergaard ud efter et nederlag på 21-17, 14-21, 19-21 til Li Wenmei og Zheng Yu fra Kina.

Og til sidst var det også slut for Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Pedersen, som tabte 21-23, 22-24 til et indisk par.

Duoen Kim Astrup/Anders Skaarup er eneste tilbageværende danske double i turneringen.