Badminton

Spekulationer om karrierestop - kræftramt legende holder pressemøde

Lee Chong Wei kan være færdig med karrieren grundet en kræftsygdom.

Den kræftramte Lee Chong Wei vil for første gang i flere måneder give lyd fra sig ved et pressemøde torsdag. Her spekuleres der i et karrierestop.

De sidste mange år har han været blandt den absolutte elite i mændenes badminton. 69 titler står der på det imponerende CV' hos den tidligere verdensetter Lee Chong Wei.

Der har dog været meget stille omkring den 36-årige badmintonspiller, som siden sommeren har været væk fra banen, efter han fik konstateret kræft i næsehulen. Men torsdag giver Lee Chong Wei igen lyd fra sig. Her vil han holde et pressemøde om sin fremtid. Det skriver den malaysiske avis New Strait Times.

Og her spekulereres der kraftigt i, at den store stjerne grundet sygdommen har spillet sin sidste badmintonkamp og valgt at stoppe karrieren i samråd med sine læger.

- Vi vil lade det være op til ham at komme med udtalelser, lyder det fra præsidenten i det malaysiske badmintonforbund, Datuk Seri Norza Zakaria, da han bliver spurgt til Lee Chong Weis fremtid af New Strait Times.

- Han vil holde et pressemøde torsdag, det er noget, hans fans har ventet ivrigt på. Jeg er sikker på, han vil komme med gode nyheder, efter sin kræftbehandling de sidste par måneder.

Men selvom præsidenten ikke ønsker at præcisere, hvad Lee Chong Wei vil fortælle om sin fremtid, så er der ingen tvivl om den sygdomsramte stjernes betydning for badmintonsporten.

- Han er vores helt. Uanset om det er på eller uden for banen. Han har altid vist den største fighterånd, selvom der har været op- og nedture i karrieren. Den indstilling bør fungere som guide for de yngre generationer, fortæller badminton-præsidenten i Malaysia Datuk Seri Norza Zakaria til New Strait Times.

- Vi vil som sagt lade det være op til ham at komme med udtalelser, og vi vil give ham den nødvendige støtte.

Blandt de største af Lee Chong Weis 69 sejre finder man blandt andet fire sejre ved All England samt fire trofæer fra den prestigefyldte sæsonfinale.

Også i år har Lee Chong Wei vist, at han kan vinde turneringer. Her slog han blandt andet den suveræne japaner Kento Momota i finalen ved Malaysia Open, som han vandt for 12. gang i karrieren. Derudover er det blevet til tre sølvmedaljer ved både VM og OL for den malaysiske legende. 

Torsdag fortæller Lee Chong Wei så, om det er slut med karrieren.