Badminton

Skaarup overtog jobbet som aftørrer: - Han forstod ikke meningen med det

Anders Skaarup spillede sig sammen med Kim Astrup videre til anden runde. JOHANNES EISELE / Scanpix Denmark

Kim Astrup og Anders Skaarup måtte ud i en lang kamp, inden billetten til anden runde blev sikret.

Tålmodigheden slap op for Anders Skaarup undervejs i sin første kamp ved Hong Kong Open.

Ikke over for makkeren Kim Astrup. Mere over for den linjedommer, der gik på banen i opholdet mellem andet og tredje sæt. Danskernes modstandere Lu Ching Yao og Yang Po Han havde kastet sig i andet sæts sidste point, og det havde efterladt en stor våd plet, så der ifølge Skaarup var sjaskvådt. 

Flere gange bad Astrup og Skaarup linjedommeren om at komme ind på banen igen for at tørre ordentligt op. Uden det ifølge Skaarup blev gjort godt nok. Derfor besluttede han selv at tage moppen og skrubbe gulvet.

- Vi stod og brugte så meget tid på det. Han forstod ikke meningen med at tørre det. For det var ikke bare at køre over det. Det skulle ligesom være tørt, for ellers så falder vi og brækker benet. Så der måtte vi tage sagen i egen hånd for at komme videre. Ellers kunne vi stå og kalde ham ind og ud hele tiden.

Anders Skaarup gjorde derefter dommeren opmærksom på, at det skulle gøres ordentligt, hvis det skulle have nogen virkning. Han tror også, at linjedommeren fik sig en lektie.

- Han kunne så se, hvordan det egentlig skulle gøres, og så kunne vi komme videre. Jeg tror også, linjedommeren synes, det var fint at få en pause, for han var inde og tørre rigtig mange gange i løbet af kampen.

'En rigtig god sejr'

Hvad angår spillet på banen, fik danskerne også skrubbet en truende nedtur væk. I første sæt førte de 18-11, men formåede at sætte føringen over styr og tabte sættet 28-30.

- Personligt laver jeg rimelig mange fejl på det tidspunkt, hvor de får en masse point foræret, og hvor jeg synes, at jeg står rigtig stille. Jeg synes, den hang lidt på mig, men Kim var rigtig god til at få mig tilbage, siger Skaarup.

I andet sæt var danskerne ved at smide en føring igen, da de førte 20-15, inden modstanderne vandt de næste fire bolde. I modsætning til første formåede Astrup og Skaarup dog at få afgjort sættet.

Større margin vandt de med i det afgørende sæt, da de slog taiwaneserne med 21-16. En vigtig sejr mener Skaarup, da de til tider blev udspillet.

- Vi spillede som sådan ikke vanvittig godt, men vi var rigtig stærke mentalt i forhold til andre gange. Vi var gode til at acceptere, at de andre også spillede godt. Vi lagde fejlene væk og kom videre fra det. For der var nogle perioder, hvor vi synes, vi blev kørt over. Så det endte med at blive en rigtig god sejr for os, fortæller han.

I anden runde møder de Ou Xuanyi og Ren Xiangyu fra Kina.