Badminton

Sidste danskere ude af Hongkong

Kim Astrup og Anders Skaarup smed en solid føring i første sæt og kom derefter aldrig tilbage i kampen.

Semifinalerne i Super 500-turneringen Hong Kong Open bliver uden dansk deltagelse.

Sjetteseedede Kim Astrup og Anders Skaarup tabte fredag deres kvartfinale til de useedede Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan med 19-21, 14-21.

Indoneserne møder i semifinalen enten Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon eller Kim Gi Jung og Lee Yong Dae.

'Smider' sættet

Det var en helt jævnbyrdig begyndelse på opgøret, da der stod 5-5 efter de første 10 point i kampen. Derefter begyndte det danske par at få overtaget i spillet og kom foran 13-7. På dette tidspunkt lignede det en dansk sætsejr, men koncentrationen slap op.

Det gav mulighed for Ahsan og Setiawan til at komme tilbage, og den chance udnyttede de. Indoneserne kom foran 17-16 og slap derefter ikke føringen resten af sættet.

- De (Kim og Anders, red.) smider den her. Ahsan og Satiawan var der slet ikke. Men i midten af sættet, hvor danskerne tog lidt løst på det, kommer indoneserne tilbage, og så kan alt ske, lød vurderingen fra TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen i opholdet mellem sættene.

Danskerne tabte første sæt 21-19.

Astrup og Skaarup stod i andet sæt på medvindssiden, og det var, ligesom det plejer at være, en ulempe.

De erfarne indonesere bragte sig foran fra kampens start og udbyggede til 12-5. Danskerne tog et godt ryk ved at vinde fire point i træk, men tættere på kom de ikke. Tværtimod trak Ahsan og Setiawan fra i resten af sættet.

TV 2 SPORT sender lørdagens semifinaler fra klokken 5.