Badminton

Dansk badminton er i krise, mener ekspert

De bedste danske badmintonspillere har i øjeblikket svært ved at følge med i de største turneringer. De er i krise, mener ekspert.

Danske badmintonentusiaster er stået op til endnu lørdag, hvor semifinalerne i en international superturnering er blottet for danskere.

Denne gang er det Super 500-turneringen Hong Kong Open, og før det var kvartfinalerne også den kollektive endestation i Super 750-turneringen Fuzhou China Open.

- Man kan godt kalde det en krise. Hvis man vil være en førende badmintonnation, så skal man være med lørdag og søndag. Kim Astrup og Anders Skaarup vandt godt nok China Open tilbage i september, men ellers har det set sort ud, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen om det pauvre efterår.

Siden foråret, hvor danskerne blandt andet kom i to All England-finaler, er der sket meget, der har haft betydning for resultaterne, mener Badminton Danmarks sportschef Jens Meibom. Eksempelvis har Kamilla Rytter Juhl indstillet karrieren, hvilket er gået ud over damedoublen med hende og Christinna Pedersen. Derudover har forbundet opløst Christinna Pedersens makkerskab med Joachim Fischer, og så har herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen døjet med sygdom til sidstnævnte.

- Jeg anerkender, at de sidste tre-fire måneder ikke har været, som vi håbede på, men jeg anerkender ikke præmissen om en krise. Jeg tror, vi vil vise os frem igen på den anden side af jul, siger Jens Meibom til TV 2 SPORT.

- Dels har vi haft mange skader og sygdom blandt de toneangivende spillere, og dels har mange af de unge spillere stukket næsen frem i år, og jeg har en forventning om, at de vil stikke næsen endnu længere frem næste år i forhold til nogle kvartfinaler og semifinaler.

Herredoublen var det sidste håb for at få dansk deltagelse i semifinalen. De tabte dog i to sæt.

Et aldersproblem

Derudover har flere af de øvrige doublekonstellationer haft problemer enten spillemæssigt eller med skader, ligesom den tidligere verdensetter Viktor Axelsen har været holdt ufrivilligt ude.

Både Laugesen og Meibom påpeger, at en sportskarriere typisk går op og ned. Ifølge Jim Laugesen er det aktuelle problem derfor, at arvtagerne ikke allerede er kørt i stilling.

- Der er et aldersrelateret problem. De spillere, der har leveret resultater gennem de sidste 10-12 år, er blevet meget gamle nu. Næste generation mangler at slå igennem, siger Jim Laugesen.

- Man skal til at kigge på, hvordan tingene udvikler sig i international badminton. Hvad er vigtigt i hver kategori? Da man red lidt på bølgen i de andre kategorier, diskuterede vi damesingle, men nu er man også nødt til at kigge på de andre kategorier. Det er klart, at det er trænernes ansvar at gøre det, men spillerne skal løfte det.

Afstemning

Synes du, at dansk badminton er i krise?