Badminton

Peter Gade ser 'ingen begrænsninger' for dansk badminton-talent

Line Christophersen går en stor fremtid i møde, spår Peter Gade og Jim Laugesen. TV 2 SPORT

Line Christophersen er klar til semifinalen ved ungdoms-VM i badminton. Og det imponerer flere badmintoneksperter.

Se Line Christophersens VM-semifinale cirka klokken 19.45 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Den bare 18-årige Line Christophersen er tæt på en af de største finaler, man som ungdomsspiller kan nå.

Men den unge dansker har allerede imponeret stort ved ungdoms-VM, der bliver spillet i Canada. En kvartfinalesejr på 23-21, 23-21 over Eoon Qi Xuan fra Malaysia sikrede, at Christophersen, som den første danske kvindesinglespiller nogensinde, er klar til VM-semifinalen.

Den tidligere danske badmintonspiller Peter Gade, der til dagligt arbejder sammen med Line Christophersen, er imponeret over den måde, som hun er kommet igennem turneringen på. Derudover ser han en stor fremtid i danskeren.

- Det er kun starten, vi ser lige nu, og jeg ser ikke nogen begrænsninger for Line. Hun arbejder stenhårdt og er klar til at gøre det, der skal til hver eneste dag. Hun er klar til at arbejde med at presse sig selv og udvide de grænser, hun har. Det er måske en af hendes allerstørste forcer, siger Peter Gade til TV 2 SPORT.

- Når man arbejder med hende, er man helt tryg ved at presse hende og lave udfordringer. Det er selvfølgelig en lang og hård rejse, der er foran hende, men jeg kigger på den meget lyst og positivt.

- Hun har haft en rigtig svær lodtrækning, men hun er godt kørende, og det var hun også før, hun tog afsted. Det er gode damesingler, hun har besejret, og det er fedt at se, at hun har kunnet håndtere det, siger han.

De damesingle-spillere, som har vundet turneringen eller er gået langt i den, har ret hurtigt vist sig på den på store scene

Jim Laugesen, badmintonekspert TV 2 SPORT

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen, der på et tidspunkt også har arbejdet med den unge dansker, er imponeret over danskerens spil, hvor modstanderne ikke bare har været overkommelige.

- Line er utrolig hurtig, har det hurtige benarbejde og flytter sig rigtig, rigtig godt på banen. Hun har arbejdet meget på sin styrke, teknik og sin taktik. Hendes grundpakke er rigtig god, når man ser på, hvordan damesingle er i øjeblikket. Fysisk har hun det, der skal til for at begå sig internationalt.

Store spillere er skabt ved ungdoms-VM

Det er tidligere kun blevet til tre danske vindere ved ungdoms-VM. Peter Gade og Peder Nissen vandt herrerdoublen i 1994, imens Viktor Axelsen blev ungdomsverdensmester i single i 2010.

Derudover var Rikke Olsen og Jim Laugesen, hvor sidstnævnte altså nu er badmintonekspert på TV 2 SPORT, de første til at sikre en dansk medalje i 1992 i mixeddouble.

- Danmark er ikke garant for tage medaljer ved et ungdoms-VM, da alle de store lande fokuserer ret meget på det. Efter det blev officielt, er det virkeligt noget, som de putter økonomi i.

- Lige præcis i damesinglen kan man sige, at de spillere, som i de seneste mange år har vundet den turnering eller er gået langt i den, er ret hurtigt blevet udklækket og har vist sig på den på store scene, siger Jim Laugesen.

Ratchanok Intanon, Akane Yamaguchi, Carolina Marin og Nozomi Okuhara er alle verdensstjerner i dag, som enten har vundet eller er gået langt i tidligere udgaver af ungdoms-VM.

I semifinalen støder den 13. seedede Christophersen ind i 4. seedede Wei Yaxin fra Kina for anden gang i karrieren. De to spillere tørnede første gang sammen til German Junior i marts, hvor kineseren knebent løb med sejren efter et tæt tredje sæt, der endte 20-22 i Yaxins favør.

Foruden Line Christophersen var også damedoublen med Amalie Magelund og Freja Ravn i kvartfinalekamp natten til lørdag, dansk tid. 

De to danske damer kunne ikke stille meget op i opgøret mod de topseedede kinesere, som viste sig for stærke for danskerne. De tabte med 9-21, 9-21.