Badminton

Dansk talent efterlader 'kæmpe aftryk' med VM-sølvmedalje

18-årige Line Christophersen bliver hyldet for sin unikke præstation ved ungdoms-VM.

Line Christophersen måtte tage til takke med en sølvmedalje ved ungdoms-VM i Canada, da hun led et klart nederlag til malaysiske Goh Jin Wei.

Hun kan dog være stolt af sin præstation i turneringen, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen

- Jeg synes, hun får leveret et kæmpe aftryk. I kampene mod de spillere, hun har slået på sin vej, og i finalen, synes jeg, at man kan se ting i hendes spil, hvor hun viser, hun godt kan slå en spiller som Goh, hvis de bliver forbedret. Hun får vist med stenhårdt arbejde, at hun har det potentiale, der skal til, pointerer han.

Aldrig tidligere har en europæisk damesinglespiller kvalificeret sig til finalen ved et ungdoms-VM, og derfor synes Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, at der er god grund til at være tilfreds med sølvmedaljen.

- Det er et historisk flot resultat af Line (Christophersen, red.), og hun kan være rigtig stolt over sin præstation og sin medalje.

- Igennem det seneste år har Line to gange om ugen trænet med de bedste damesingler på landsholdtræningen i Brøndby og har i perioden gennemgået en meget positiv udvikling, som nu krones med en sølvmedalje til U-VM, siger Meibom til Badminton Danmark.

Line Christophersen fandt smilet frem på podiet, da hun modtog sin sølvmedalje.

Mentalt hårdt

I finalen stod Line Christophersen over for en spiller, der ligger nummer 28 i verden. 179 pladser højere end danskeren. Goh Jin Wei har desuden vundet ungdoms-VM tidligere samt guld ved ungdoms-OL.

Derfor var 18-årige Line Christophersen ikke spået mange chancer i kampen. Hun endte dog med at være den spiller i turneringen, der fik flest point mod malaysieren med 13-21, 11-21.

- Lines spidskompetence er at rykke fremad på banen, men hun mister power og speed på rykkene i dag (søndag, red.), fordi boldene hele tiden kommer tilbage, og hun får ikke muligheden for at afgøre ligesom mod mange af de andre spillere. Det er også rigtig hårdt mentalt, siger Danmarks U19-træner Jesper Hovgaard til Badminton Danmark.

Danmark har tre gange vundet ungdoms-VM, siden turneringen begyndte i 1992. I det første år blev det til sejr i mixeddouble med Jim Laugesen og Rikke Olsen. To år efter vandt Peter Gade og Peder Nissen i herredouble, mens Viktor Axelsen i herresingle stod bag den seneste sejr i 2010.

Ungdoms-VM er for spillere under 19 år, og den blev indtil 2006 afholdt hvert andet år. Nu spilles den hvert år. I 2019 er det i Prag.