Badminton

Historisk VM-sølv til 18-årig dansker: - Det er ret vildt

Line Christophersen rejste hjem fra ungdoms-VM med en sølvmedalje, og det var mere, end hun havde forventet. Alligevel var der plads til skuffelse.

Danmark har ikke haft en ungdomsverdensmester i badminton siden 2010, hvor Viktor Axelsen strøg til tops i herresinglerækken.

Søndag fik 18-årige Line Christophersen så chancen for at ændre det i finalen ved U-VM, men det blev ved forsøget, da danskeren knap så overraskende tabte 13-21, 11-21 til malaysieren Goh Jin Wei, der ligger nummer 28 på seniorernes verdensrangliste. Selv ligger Christophersen nummer 207.

Det var første gang, siden U-VM blev officielt i 1992, at en europæisk spiller var repræsenteret blandt de sidste to i damesingle, og på trods af nederlaget kan Line Christophersen sagtens glæde sig over VM-sølvmedaljen.

- Det er ret vildt. Det havde jeg ikke lige regnet med inden, så jeg er meget glad for nu at stå med sølvmedaljen, selvom jeg ikke var mega glad lige efter finalen. Nu er jeg da rimelig tilfreds og stolt over den.

- Jeg ville selvfølgelig gerne have haft en lidt tættere kamp, men hun spillede godt, så der var ikke så meget at gøre. Det var generelt en god turnering for hende, så jeg er egentlig fint tilfreds, selvom det havde været fedt med en lidt tættere kamp, siger Line Christophersen dagen derpå.

Målsætningen var oprindeligt en kvartfinale, og det blev ikke nemmere, da danskeren så sin lodtrækning. Derfor glæder hun sig over fem flotte sejre undervejs mod finalen og sølvmedaljen, hvor hun blandt andet slog den andenseedede spiller ud.

Kæmpe aftryk

Og selvom danskeren "kun" skrabede 24 point sammen i alt i finalen, så var hun den modstander undervejs i hele VM-turneringen, der fik flest point samlet mod Goh Jin Wei, der også vandt U-VM i 2015. Inde på banen kunne Line Christophersen da også mærke, at hun lavede flere fejl end normalt for at sikre sine point.

- Det var mest fordi, hun pressede mig i spillet. For jeg var egentlig ikke så nervøs i den kamp. Så hun spillede godt og lavede ikke særlig mange fejl, og så følte jeg, at jeg skulle spille lidt skarpere.

- Der har været mange ting i alle kampe, som jeg kan tage med videre i spillet. Ligesom vi inden havde snakket om, hvad jeg skulle arbejde med hernede. Og jeg vil egentlig sige, at det har fungeret, det jeg har arbejdet med derhjemme. Det er meget rart, tilføjer den 18-årige dansker.

Det danske badminton-talent spiller sig i undgoms-VM-finalen med en sejr i to sæt.

Hun kan da også være stolt af sin præstation i turneringen, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen:

- Jeg synes, hun får leveret et kæmpe aftryk. I kampene mod de spillere, hun har slået på sin vej, og i finalen, synes jeg, at man kan se ting i hendes spil, hvor hun viser, hun godt kan slå en spiller som Goh, hvis de bliver forbedret. Hun får vist med stenhårdt arbejde, at hun har det potentiale, der skal til, pointerer han.

Planen er nu, at Line Christophersen fremover skal tage det sidste skridt stille og roligt mod seniorbadminton, hvor det bliver challengerturneringerne, der er første udfordring.

De tidligere danske sejre ved U-VM er i mixeddouble i 1992 ved Jim Laugesen og Rikke Olsen, herredouble i 1994 ved Peter Gade og Peder Nissen samt herresingle ved Viktor Axelsen i 2010.