Badminton

Dansk par klar til sæsonfinalen - forsvarer sig mod heftig kritik

Kim Astrup og Anders Skaarup blev klar til sæsonfinalen ved blot at stille til start i Syed Modi International i Indien. Romeo Gacad / Ritzau Scanpix

Herredoublen Anders Skaarup og Kim Astrup bliver voldsomt kritiseret på de sociale medier, efter de trak sig fra en kamp efter tre minutter.

Syv dueller inde i onsdagens førsterundekampen ved Syed Modi International mod kinesiske Ou og Ren var det slut.

Danmarks bedste herredouble med Anders Skaarup og Kim Astrup trak sig ved stillingen 1-6 på grund af en knæskade, som Skaarup havde døjet med siden fredag i sidste uge.

- Jeg kunne risikere at lave en forkert bevægelse, der kunne forværre det. Jeg føler, det var blevet bedre end i fredags, men det er stadig ikke godt nok til at spille på 100 procent, siger Skaarup til TV 2 SPORT.

Men nederlaget har medført en mindre storm på de sociale medier, hvor den danske duo bliver kritiseret voldsomt.

Sagen er nemlig den, at Syed Modi International er den sidste turnering med point til den store sæsonfinale, hvor årets otte bedste par spiller om store præmiepenge og ranglistepoint.

På årslisten, Race to Guanzhou, er Skaarup og Astrup nummer syv, og ved blot at stille op i turneringen i Indien ville en plads i sæsonfinalen været i hus. De stillede så op og tabte hurtigt.

Det har fået flere brugere på Instagram til at reagere og efterlyse fairplay, mens andre håber, Skaarup har fået en alvorlig skade, der holder dem ude af sæsonfinalen.

Men Anders Skaarup afviser, at det var planlagt at stille op for så hurtigt at trække sig.

- Det er jo ikke sådan, at vi spiller kampen og bare står og slår bolden i nettet eller ud over sidelinjen. Vi stiller op, og så kan jeg mærke, at mit knæ ikke er, som jeg havde håbet på, det ville være for at spille en ordentlig kamp, så derfor vælger vi at trække os. Det synes jeg, er en ærlig sag.

Du gik ikke ind til kampen velvidende, at der var en stor risiko for, at du hurtigt ville være nødt til at trække dig?

- Jo, men vi møder et kinesisk par, hvor vi spiller på 100 procent i sidste uge og slår dem. Spiller vi på 90 eller 80, så ville vi ikke slå dem. Jeg kan så hurtigt mærke - med de få bolde, vi spiller – at jeg ikke kan bevæge mig ordentligt til at fuldføre den her kamp på et ordentligt niveau, som vil gøre, at vi kunne vinde. Så synes jeg ikke, der er nogen grund til at risikere noget eller trække pinen ud, siger Anders Skaarup til TV 2 SPORT.

- Det er første gang i min karriere, at jeg trækker mig fra en turnering eller en holdkamp. Jeg synes ikke, det er noget, der kendetegner os, og det er ikke sådan, at jeg sidder med dårlig smag i munden. Der er også noget, der hedder at være professionel omkring ikke at forværre en eventuel skade, man kan mærke, generer én.

På Instagram har Kim Astrup svaret mange af de kritiske personer, hvor han forsikrer, at de gjorde alt, de kunne i kampen.

Også to andre doubler ville være kvalificeret til sæsonfinalen ved bare at stille op i Syed Modi.

Den japanske herredouble med Hiroyuki Endo/Yuta Watanabe tabte meget overraskende, da løb ind i en lussing på 11-21, 9-21 til et russisk par, der ligger nummer 167 på verdensranglisten. I damedouble var det Ayaka Takahashi og Misaki Matsutomo, der kun skulle bruge point fra første runde. Japanerne spillede otte dueller og trak sig derefter ved stillingen 5-3 mod et ukendt indisk par.

Vittinghus forsvarer

Også den danske herresinglespiller Hans-Kristian Solberg Vittinghus er blevet inddraget i diskussionen.

Vittinghus var for nylig kraftigt ude med riven efter to kinesiske doublepar, der spillede mod hinanden. Han mente, at spillerne med vilje skød bolden ud og lavede fejl i første og andet sæt, før de så i tredje sæt afgjorde kampen mellem sig. Aftalt spil for at spare kræfterne.

Hans-Kristian Solberg Vittinghus afviser dog, at de to sager har noget med hinanden at gøre, efter han har fået flere henvendelser på sociale medier.

- Hvis man mener, det i Indien er sammenligneligt med, hvad jeg beskrev i Kina, er vi stærkt uenige, skriver han på Twitter.

Vittinghus skriver dog også, at han er for en ændring af reglerne for, hvordan man straffer spillere, der trækker sig, i forhold til point til ranglisten.