En vild uge for de danske herredoubler

16x9
Flere af Danmarks bedste herredoubler har været i fokus denne uge. Foto: TV 2 SPORT/Ritzau Scanpix

KOMMENTAR:

Den havde jeg godt nok ikke set komme!

Det kunne passende være overskriften på dansk herredouble i denne uge. Ja faktisk hele tre gange.

Som badminton-elsker har vi været hele følelsesregistret igennem. Fra skuffelse med Kim Astrup og Anders Skaarup, til en mundlam overraskelse med Mads Conrad og til sidst glæde over Mathias Boe og Carsten Mogensen. Tillad mig at uddybe punkt for punkt.

Øv, Kim Astrup og Anders Skaarup

Kim Astrup og Anders Skaarup trak sig fra denne uges turnering i Indien efter syv bolde, og det var der nok en grund til. For efter sidste uges turnering i Hongkong havde det maget sig således, at Astrup og Skaarup blot skulle stille op i Indien for at få de sidste point, der ville sikre dem en plads i sæsonfinalen.

Kvalifikationssystemet er således lavet om i år, så det nu tæller alle de turneringer, spillerne kan nå at deltage i på World Touren, frem mod sæsonfinalerne. Tidligere var det kun de ti bedste resultater. Den nye form tilgodeser de flittige, altså dem, der spiller mange turneringer, for der er point for bare at stille op. Og det kunne det danske par altså udnytte i denne uge.

Den danske herredouble meddelte godt nok efterfølgende i et interview med TV2 SPORT, at de trak sig efter syv dueller, fordi Anders Skaarup havde knæproblemer, og det kan også sagtens være, at han har det. Det er der ingen af os udefra, der ved. Men set netop fra denne position ligner det samme udnyttelse af systemet, som vi ofte beskylder kinesiske spillere for. Vi kan ikke bevise, at kineserne har aftalt et resultat på forhånd, ligesom de indiske arrangører heller ikke kan bevise, at det topseedede par til turneringen blot skulle bruge pointene og ikke havde lyst til at spille med om sejren.

Faktisk havde vi et lignende eksempel under Denmark Open, som hele den danske lejr var sure over.

Taiwanesiske Tzu Wei Wang meldte ikke afbud om søndagen ved managers meeting, men ventede til mandag morgen, inden turneringen gik i gang. Dermed kunne førstereserven, Jan Ø. Jørgensen, ikke komme ind i turneringen, og taiwaneseren undgik at ”forære” gratis point til en konkurrent, der lå og kæmpede med ham selv om top 32-placeringer på verdensranglisten (som er afgørende for at komme ind i de bedste turneringer).

Det var rigtig skidt for Denmark Open, ligesom det var skidt for turneringen i Indien, at den bedste herredouble ikke kunne/ville spille. Igen vil jeg gerne understrege, at jeg ikke er Anders Skaarup, så jeg kan ikke vide, hvor ondt han har i knæet. Jeg kan bare konstatere, hvordan det ser ud udefra. Det er ikke anderledes end tilfældet med Tzu Wei Wang. I kinesernes øjne er der formentligt heller ikke den store forskel på det her, og når de lader en kinesisk herredouble slå en anden kinesisk herredouble, hvis det er bedst for landet.

Og ved I, hvad det værste er? Det skete ikke bare én gang i denne uge i Indien. Det skete faktisk hele tre gange!

I damedouble var det nøjagtigt samme scenarie for Matsutomo og Takahashi. De skulle også bare bruge startpointene og trak sig så efter otte bolde. Og den japanske herredouble med Endo/Watanabe næsten det samme billede. De skulle også bare bruge førsterundes point og tabte så kæmpestort til et par fra Rusland, som de formentlig kunne slå med bind for øjnene under normale omstændigheder.

Det er det endegyldige bevis på, at det nye system ikke fungerer. BWF, det skal laves om med det samme, tak!

Hvad sker der Mads Conrad?

Fredag meddelte Mads Conrad-Petersen, at han tager en pause fra top-badminton på ubestemt tid. What!? Hvor kom den fra?

Mads Conrad har isoleret set spillet fremragende i år. Men det er rigtigt, at han og makker Mads Pieler Kolding bestemt ikke har kunnet få det til at fungere. De har eksempelvis tabt i første runde i de seneste seks turneringer og er dermed røget ud af top ti på verdensranglisten.

Set udefra har de manglet selvtillid, og det har heller ikke set ud til, at kommunikationen har været i top mellem de to gange Mads. Men derfra og så til at stoppe, det er alligevel overraskende.

I pressemeddelelsen fra Badminton Danmark står der, at forbundet i lang tid har overvejet konstellationerne, og at de nu skal genovervejes. Har Mads Conrad mon fået en besked om en makker, han ikke ville have - eller ikke ville fortsætte med? Det kan vi kun spekulere over indtil videre.

Conrad vil nu bruge tid med sin lille datter, og det er selvfølgelig beundringsværdigt. Jeg vil nu alligevel tillade mig at håbe, at han snart finder lysten igen, for han er en fremragende spiller. Og så starter OL-kvalifikationen i øvrigt også snart!

De gamle kan igen

Heldigvis er det hele ikke kun skidt på herredouble-fronten. Mathias Boe og Carsten Mogensen har tilsyneladende fundet storspillet frem igen.

Jeg må være ærlig og sige, at jeg ikke havde levnet dem mange chancer mod Lee Yong Dae og Kim Gi Jung fra Korea i kvartfinalen ved Syed Modi i Indien. Koreanerne har set ekstremt stærke ud i deres comeback til verdensscenen, og Boe og Mogensen har intet vist siden All England-finalen i marts.

Men fredag var de tilbage. Nu er de i semifinalen, og det skal blive spændende at følge dem i weekenden på TV 2 SPORT, når de jagter førstepladen og en titel i Syed Modi-turneringen.

Alt i alt en vild uge. To skridt tilbage og et frem. Vi går en spændende weekend i møde på den korte bane, og der skal træffes nogle spændende beslutninger i Badminton Danmark på den lange bane. I første omgang venter vi på svar omkring Mads Pieler-Kolding. Hvad skal han nu?