Mads Conrad holder pause på ubestemt tid

Mads Conrad-Petersen tager en pause på ubestemt tid fra Badminton Danmarks eliteprogram i Brøndby.

Badmintonspilleren Mads Conrad-Petersen tager en selvvalgt pause fra landsholdets eliteprogram på ubestemt tid.

Doublespilleren ønsker at genfinde lysten til sporten og vil bruge mere tid på familien. Det meddeler Mads Conrad-Petersen fredag i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

- Jeg har været sindssygt glad for min tid her på landsholdstræningen. Der er ingenting, jeg på nogen måde fortryder, og det har derfor også været en svær beslutning at tage. Men i de sidste ti år har badminton fyldt alt i mit liv, og det har jeg kunnet mærke i lang tid, at jeg har brug for en pause fra, siger Mads Conrad-Petersen.

Han har især været ked af at være væk fra sin nu lidt over toårige datter.

- Når man lægger mine rejsedage sammen for den periode, svarer det til, at jeg ikke har været der i et år af hendes liv, og det er hårdt. Nu håber jeg, at jeg ved at prioritere min familie og mig selv, kan komme tilbage på eliteprogrammet på et tidspunkt med fornyet energi. Det er forhåbentlig et skridt tilbage, men to skridt frem for fremtiden, siger Mads Conrad-Petersen.

Han har som nogle af højdepunkterne i karrieren vundet EM i 2016 samt EM-sølv i 2014, 2017 og 2018 med sin faste herredoublemakker, Mads Pieler Kolding. Sammen har de også opnået andenpladser i nogle af verdens største turneringer såsom Hong Kong Open, French Open og India Open. 

Mads Conrad-Petersen var også en del af det historiske Thomas Cup-hold, som vandt VM for herrehold i 2016. Med den 30-årige herredoublespillers uforudsete pause, betyder det, at Badminton Danmark og sportschef Jens Meibom skal lægge en ny slagplan.

- Det er ingen hemmelighed, at vi i den sidste tid har overvejet de fremtidige konstellationer i herredouble, og vi havde også en plan klar. Med Mads' pause står vi i en ny situation, og derfor skal vi bruge lidt mere tid på herredoublekategorien igen, før vi kan melde noget ud om de fremtidige konstellationer i herredouble, siger Jens Meibom.

Mads Conrad-Petersen har sidste træning i Brøndby Hallen i denne omgang på mandag. I den nærmeste fremtid vil han holde sig fit og badmintonskarp i sin klub, Skovshoved, og han vil fortsætte med at spille i Badmintonligaen.