Mads Conrad overvejer om pause bliver karrierestop

Det er ikke 100 procent sikkert, at Mads Conrad-Petersen nogensinde vender tilbage på banen, efter han i fredags satte sin karriere på pause

Det kom som et chok, da badmintonspilleren Mads Conrad-Petersen i fredags meddelte, at han holder pause på ubestemt tid.

Nu slår den 30-årige doublespiller fast, at det på ingen måde er sikkert, at han vender tilbage til sporten.

- Jeg er nødt til at komme helt ud af det for at se, om jeg også stadigvæk har gnisten. Om jeg stadig vil tilbage. Jeg er ikke 100 procent sikker på det, siger Mads Conrad-Petersen til TV 2 SPORT.

- Om der går fem måneder, et år eller jeg slet ikke kommer tilbage. Det må vi se. Jeg skal i hvert fald have mig selv med, det er det vigtigste for mig.

Det er kulminationen på en lang periode, hvor den danske doublespiller har haft svært ved at finde glæden ved sporten. En periode, hvor han har glædet sig mere til at gå ud af banen end at træde ind på den.

Derfor er det essentielt, at spilleglæden vender tilbage, hvis der igen skal satses på en aktiv karriere indenfor ketsjersporten.

- Det skal være det sportslige, der trækker. Det håber jeg på, jeg kan finde ud af igen. Hvis det ikke sker, har jeg også haft en rigtig fed tid, og så må jeg se, hvad jeg ellers skal bruge tiden på.

Beslutningen har ikke kun konsekvenser for Mads Conrad-Petersen selv, men også for doublemakkeren Mads Pieler Kolding.

Var ikke meget værd

Derfor blev makkeren naturligt nok ramt, da Mads Conrad-Petersen valgte at trække stikket.

- Han var lidt rystet og tænkte selvfølgelig på sin egen position og situation. Hvad skal han så nu?

- Det må jeg lade glide ud af mine hænder. Der er vi også professionelle nok til, at der må han tage hånd om sin egen karriere, så prøver jeg at tage hånd om min, lyder det fra Mads Conrad-Petersen.

Han tror dog, at det kan være en fordel for den nu tidligere doublemakker, at der skal tænkes nye tanker, og der skal findes en ny ketsjerpartner. 

- Han er motiveret, og så tror jeg, det nærmest kan hjælpe ham at prøve noget nyt. Til sidst var jeg heller ikke meget værd at spille sammen med, når lysten ikke var der.

Lysten er nøgleordet. Og lysten er det, der skal drive Mads Conrad-Petersen tilbage på badminton-banen, hvis han nogensinde skal tilbage. 

- Når og hvis jeg får den igen, så skal jeg også nok selv komme og banke på sportschefens dør og sige, jeg står klar igen. Men indtil da vil jeg gerne prøve at gøre nogle andre ting og lave noget med min familie og mine venner, som jeg heller ikke har set så meget, som jeg gerne ville.

- Jeg er et familie- og tryghedsmenneske, som har brug for at pleje det. Så kan badminton for en stund i hvert fald komme i anden række, og det glæder jeg mig også til.