Badminton

Mathias Boe stopper i Danmark og flytter træning til udlandet

Badmintonstjernen har informeret den sportslige ledelse om, at han stopper på landsholdstræningen ved årsskiftet. Han stopper dog ikke karrieren.

De sidste 24 timer har været meget specielle for dansk badminton, efter Danmark først blev tildelt VM i 2020 og 2023, inden det så kom frem, at Badminton Danmark har udelukket spillerne fra landsholdet. Nu har Mathias Boe så også valgt at stoppe sin daglige gang på landsholdstræningen.

Den 38-årige VM- og OL-sølvvinder har meddelt sportschef Jens Meibom, cheflandstræner Kenneth Jonassen og doubletræner Jakob Høi, at han trænger til forandringer i karrierens efterår. Det betyder, at han per 1. januar 2019 ikke længere til være en del af landsholdstræningen i Brøndby.

Mathias Boe fortæller selv, at beslutningen er blevet mødt med respekt og forståelse. Samtidig slår han fast, at han og Carsten Mogensen fortsætter med at spille sammen, ligesom deres turneringsprogram forbliver uændret.

- Vores resultater har været dårlige siden All England (midten af marts, red.), og jeg har derfor brugt en del tid på at finde ud af, hvad der er rigtigt for mig. Jeg elsker stadig at træne, jeg har stadig ambitioner om at vinde turneringer, og jeg føler, at jeg på mine gode dage stadig er en af verdens bedste doublespillere.

- Samtidig har jeg en kæreste i Indien, og derfor kommer min fremtidige træning til at foregå i Indien samt i Dubai, hvor jeg opholder mig store dele af året, siger Mathias Boe.

Den rutinerede doublespiller, der også har vundet All England to gange med Carsten Mogensen, har lavet en aftale med double-landstræner Jakob Høi, så han stadig kan deltage i træningen som sparringsspiller, når han er hjemme i Danmark.

- Vi er selvfølgelig kede af, at Boe stopper på elitecenteret, da vi stadig mener, at han tilfører kvalitet til vores træningsmiljø. I mine øjne er Boe verdens bedste herredoubletaktiker, og hans badmintonviden og -klogskab kommer vi til at savne på træningen, siger Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.

Samtidig oplyser sportschefen, at Boe/Mogensen-konstellationen ikke længere vil indgå i Badminton Danmarks eliteprogram, ligesom det ikke vil være en satsning for forbundet.

Boe var med i 2016, da de danske herrer sikrede den historiske Thomas Cup-triumf, og han har givet tilsagn om, at han står til rådighed for landsholdet, hvis de vil bruge ham til holdturneringer.

Danmark vandt VM for herrehold i 2016.

- Jeg glæder mig til de nye udfordringer, selvom det selvfølgelig bliver mærkeligt ikke at skulle træne med landsholdet mere. Jeg kommer til at savne træningsmiljøet og mine kollegaer, der har haft en stor andel i det, jeg har opnået på badmintonbanen, siger Boe.

Ekspert forstår beslutningen

Siden makkerparret Mathias Boe og Carsten Mogensen senest stod i en stor finale ved All England i midten af marts, har de haft problemer med både sygdom og niveauet på banen. I store turneringer som Indonesia Open, VM og China Open er det blevet til tidlige exits, mens de fik en smule oprejsning med en plads i semifinalen ved Syed Modi i sidste uge.

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen luftede fornylig sine bekymringer om dansk badminton og kaldte det krisetider. For ham er det dog ikke Mathias Boe, der skal satses på i jagten på nye store sejre, og derfor forstår han godt beslutningen.

- Det overrasker mig ikke, at Mathias Boe trænger til forandringer. Når man har været på allerhøjeste niveau i så mange år, så kan det være en positiv ting at ændre hverdagen. Og det er jo ikke noget nyt, at man bor i udlandet og kommer hjem og træner. Det har vi set med Morten Frost, Poul-Erik Høyer og Peter Rasmussen.

Boe og Mogensen har opnået store resultater sammen, selvom det har knebet med niveauet siden All England-finalen i marts.

- Forskellen er, han har langt hjem, når han er i Indien og Dubai, og det har generelt vist sig, det er svært at holde niveau, når man ikke er en fast del af landsholdstræningen. Men kender man Boe ret, så gør han ikke noget, der ikke er gennemtænkt. Så lur mig, om han ikke har de rigtige sparringsspillere ude i verden, siger Jim Laugesen.

Alligevel udtrykker eksperten dog også bekymring for, hvad det kan betyde for makkerskabet med Carsten Mogensen.

- Det er det sted, man kan så tvivl om noget. Hvad kan de levere, når de ikke får trænet særlig meget sammen, men det må tiden vise.

Det er endnu uvist, om Mathias Boe når at få en sidste landsholdstræning, efter Badminton Danmark torsdag udelukkede spillerne på grund af en konflikt mellem parterne. Det fik blandt andre Mathias Boe til at udtrykke sin skuffelse over forbundet.