Badminton

Udelukket double forbereder sig på sæsonfinale uden træner

Anders Skaarup og Kim Astrup kan blive nødt til selv at skulle finde og gennemgå videomateriale på deres kommende modstandere.

Herredoublen med Anders Skaarup og Kim Astrup har fået en masse at tænke over uden for banen i deres optakt til sæsonfinalen i midten af december.

Torsdag meddelte Badminton Danmark, at de ikke er blevet enige om en ny aftale med spillerne, som nu blevet udelukket fra den daglige træning i Brøndby. Det vil sige, at de heller ikke må gøre brug af diverse trænere.

Sådan kan scenariet fortsat være, når Skaarup og Astrup om to uger er de eneste danskere ved sæsonfinalen.

- Jeg er spændt på at se, om det bliver med eller uden træner. Lige nu ser det ud til, at det bliver uden træner.

- Det gør ikke optakten optimal. Vi nyder godt af vores træneres kompetence, og dem får vi så ikke mulighed for at få bidrag fra til turneringen. Hvis det bliver på den måde, så må vi stå på egne fødder og gennemgå de rutiner og videomateriale af vores modstandere. Så vi forbereder os på samme måde, men bare uden en træner, siger Skaarup til TV 2 SPORT.

Badminton Danmark opsagde aftalen med spillerne i august. Det betød, at den ville udløbe per 1. december, hvis de to parter ikke nåede at finde en løsning i løbet af de tre måneder. Hvilket nu er sket.

Anders Skaarup har oplevet den mellemliggende periode som noget, der har påvirkning på spillerne.

- Jeg har opfattet det utrolig stressende i forhold til, at forbundet har valgt at opsige samtlige spillere på eliteprogrammet på et tidspunkt, hvor kalenderen var fuldstændig fyldt, siger Skaarup, som tror, at spillerne er blevet påvirket af det i løbet af efteråret.

- Det har tæret på spillerne. Den usikkerhed, der vedrører på, om vi har en træner, tror jeg, har ligget i baghovedet på spillerne. Så det har selvfølgelig haft en påvirkning på det sportslige.

Det er de otte spillere og par i hver kategori, der i løbet af året har skrabet flest point sammen, som deltager ved sæsonfinalen. Turneringen afvikles fra den 12.-16. december.