Carsten Mogensen afviste tilbud om ny makker

16x9
Mathias Boe (tv) og Carsten Mogensen (th) fortsætter sammen, selvom Boe fortsætter sin træning i udlandet. Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

Doublestjernen Mathias Boe har valgt at droppe landsholdet og træne i udlandet. Den mangeårige makker, Carsten Mogensen, tror dog fortsat på de to.

38-årige Mathias Boe og 35-årige Carsten Mogensen har i mange år været et fast emne, når snakken er faldet på succesfulde doublekonstellationer.

Fredag meddelte Boe dog, at han stopper som en fast del af landsholdet, så hans fremtidige træning primært vil foregå i Indien og Dubai, hvor han også skal opholde sig store dele af året og være tættere på sin indiske kæreste.

Det betyder, at Carsten Mogensen fortsætter alene på landsholdstræningen i Brøndby, mens de to udgår af Badminton Danmarks elitesatsning. Dermed får de ikke gavn af de normale støttefunktioner som en hovedtræner, økonomisk støtte, behandling eller fast coaching til internationale turneringer.

Det kunne Carsten Mogensen have lavet om på, hvis han havde taget imod Badminton Danmarks tilbud om en ny makker, fortæller han til TV 2 SPORT. Men gammel kærlighed ruster som bekendt ikke, og så betyder Boe mere end en plads i Badminton Danmarks eliteprogram.

- Jeg er blevet tilbudt at få en anden makker, når Mathias ikke er i Danmark for en periode. Men det takkede jeg pænt nej til, for Mathias og jeg har et unikt og godt makkerskab, og jeg tror stadigvæk på, det er ham, jeg skal vinde titler med, hvis jeg skal vinde flere titler, siger Carsten Mogensen, men tilføjer dog med et smil på læben:

- Det er Mathias, jeg vil spille med. Om så de kom og tilbød mig Roger Federer… Arg okay, så kan det godt være, jeg havde sagt ja. Men Mathias er stadigvæk rigtig god, så det er ham, jeg vil fortsætte med.

Den danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen var bestemt ikke enige om, hvem de skulle møde i semifinalen ved China Open, og det kom til at koste en dyr brunch for den ene part. Video: TV 2 SPORT

Sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, forklarer til TV 2 SPORT, at tilbuddet lige netop har handlet om at give Carsten Mogensen muligheden for at blive i eliteprogrammet - med en anden makker.

- Det er rigtigt, at muligheden for Carsten var at vælge at spille videre med en anden makker og dermed stadig indgå i elitesatsningen. Han har valgt at fortsætte med at spille sammen med Boe, og det har vi stor respekt for. Det gør så, at vi har lavet en aftale med Carsten om, at han kan fortsætte på landsholdstræningen frem til og med All England 2019 som udgangspunkt. Så kan vi ikke garantere et fortsat samarbejde.

- Vi må afvente og se, hvordan det kommer til at forløbe. Det er sådan, at alle hos os skal kunne bidrage til træningen på en god måde. Det har Carsten mulighed for at vise, at han kan. Det kan være, vi kan lave et setup, der giver mening for ham og os. Jeg er ikke afvisende over for, han kan fortsætte. Jeg kan bare ikke garantere ham en plads på elitecenteret efter All England, fortæller Jens Meibom.

Det bedste for konstellationen "Mathias og Carsten"

Med VM- og OL-sølv samt flere store titler i All England, China Open, sæsonfinalen og mange flere har parret sammen haft rigtig mange store oplevelser. Derfor blev beskeden også mødt med forståelse hos Carsten Mogensen, da Mathias Boe fortalte om sine planer for fremtiden.

- Jeg tænker, at hvis det er det bedste for Mathias, så er det også det bedste for konstellationen. Og er det, det bedste for konstellationen, så er det også det bedste for mig.

- Så da han kom og fortalte mig det, sagde jeg, at det synes jeg, han skulle gøre, hvis det var det, han havde lyst til. Jeg var klar på, at jeg gerne ville fortsætte med at spille med ham, så den beslutning bakker jeg op omkring, fortæller Carsten Mogensen, der ikke tvivler på, at parret nok skal holde et højt niveau:

- Mathias kommer til at træne ude i Indien, og jeg kommer til at træne i Danmark. Og med alle de rejsedage vi har, så kommer vi ikke til at misse særlig mange dage sammen alligevel, fordi vi så træner sammen ude til turneringerne. Så jeg kan ikke se, det kommer til at have den store forskel på vores makkerskab.

Sammen har Boe og Mogensen været igennem mange op- og nedture igennem karrieren, hvor de i flere omgange har ligget nummer et på verdensranglisten.

- Vi har prøvet at være skilt ad et par gange med en hjerneblødning og to fodoperationer, hvor vi var ude i henholdsvis 4 og 13 måneder, og vi kom ret hurtigt tilbage og vandt turneringer begge gange. Så når vi begge to er friske og træner, så kender vi hinanden som vores egen bukselomme, tilføjer Carsten Mogensen.

Herredoublen har i mange år været vant til at blive prioriteret højt i den daglige landsholdstræning, og når de store mesterskaber har nærmet sig, har de haft spillere til at sparre med. Den hverdag bliver nu anderledes for Carsten Mogensen, når han træder ud af Badminton Danmarks eliteprogram, men for ham betyder det ikke det store.

- Om jeg så skal køre mine slag-træningsture med Mads Kolding, Kim Astrup eller David Daugaard. Det er jo fuldstændig lige meget. Jeg ved, hvad jeg skal blive bedre til for at blive bedre på banen. Så det kan jeg passende øve med de andre.

Om Badminton Danmark ikke vil udtage os til VM, når Mathias ikke er der, det må være deres beslutning

Carsten Mogensen

Boe og Mogensen vil stadig gerne spille for Danmark

I 2016 lykkedes det for første gang Danmark at vinde det eftertragtede Thomas Cup-trofæ (VM for herrehold, red.). Her var Mathias Boe med, mens Carsten Mogensen på daværende tidspunkt stadig var ved at komme sig efter sin hjerneblødning.

Ingen af dem var til gengæld med ved EM i Kazan i år. Det var netop i den russiske by, at Carsten Mogensen faldt om ved EM i 2016, og derfor ønskede han ikke at vende tilbage og spille samme sted. Hverken Boe og Mogensen er dog færdige med landsholdet og holdmesterskaber, hvis det står til dem selv. Til februar skal Danmark forsøge at genvinde EM-trofæet for blandede hold på hjemmebane, og der har herredoublen meldt ud, at de er til rådighed.

- Hvad end man eksempelvis udtager Mathias eller ej til et EM for hold, så stiller jeg mig gerne til rådighed, hvis de mener, jeg kan bidrage med noget til holdet. Og jeg har ikke nogle præferencer for, hvem jeg skal spille med til et holdmesterskab. Der skal jeg hjælpe mit land. Om Badminton Danmark vil gøre brug af det, det ved jeg ikke. Det må blive deres valg, men jeg har i hvert fald stillet mig til rådighed, siger Carsten Mogensen og spiller fjerbolden over til sportschef Jens Meibom, der svarer:

- Vi er heller ikke afvisende over for, at vi kan bruge spillere uden for vores eliteprogram i forbindelse med mesterskaber. Det har vi set tidligere med Mette Poulsen.

Om Mathias Boes beslutning om at træde ud af eliteprogrammet kan få større konsekvenser for parrets muligheder ved de store individuelle mesterskaber, det er svært at spå om ifølge Carsten Mogensen:

- Det er jo Badminton Danmark, der står for udtagelsen til et individuelt VM. Om de ikke vil udtage os, når Mathias ikke er der, det må være deres beslutning. Ved OL er det DIF, der har den endelige beslutning, men nu skal vi også lige kvalificere os og så videre. Og der er lang tid til OL, så det går vi ikke så meget op i. Lige nu går vi op i at blive endnu bedre, og hvis så vi bliver rigtig gode, så vil vi lade ketcherne tale.

- Så må vi se, om Badminton Danmark synes, vi skal med til noget eller ej. Vi har i hvert fald sagt, at vi gerne vil stå til rådighed, så det er ikke vores beslutning, hvis vi ikke skal med til det, slutter Carsten Mogensen og slår igen fast, han tror på deres konstellation.

Herunder kan du høre TV 2 SPORTs seneste badmintonpodcast, der tager udgangspunkt i konflikten mellem Badminton Danmark og spillerne samt Mathias Boes udflytning til Indien og udfordringerne i herredouble-kategorien. Sportschef Jens Meibom er gæst hos kommentator Dennis Bostrup.