Carsten Mogensen afviste tilbud om ny makker

16x9
Mathias Boe (tv) og Carsten Mogensen (th) forts√¶tter sammen, selvom Boe forts√¶tter sin tr√¶ning i udlandet. Foto: Jens N√łrgaard Larsen / ScanpixDanmark

Doublestjernen Mathias Boe har valgt at droppe landsholdet og træne i udlandet. Den mangeårige makker, Carsten Mogensen, tror dog fortsat på de to.

38-årige Mathias Boe og 35-årige Carsten Mogensen har i mange år været et fast emne, når snakken er faldet på succesfulde doublekonstellationer.

Fredag meddelte Boe dog, at han stopper som en fast del af landsholdet, så hans fremtidige træning primært vil foregå i Indien og Dubai, hvor han også skal opholde sig store dele af året og være tættere på sin indiske kæreste.

Det betyder, at Carsten Mogensen forts√¶tter alene p√• landsholdstr√¶ningen i Br√łndby, mens de to udg√•r af Badminton Danmarks elitesatsning. Dermed f√•r de ikke gavn af de normale st√łttefunktioner som en hovedtr√¶ner, √łkonomisk st√łtte, behandling eller fast coaching til internationale turneringer.

Det kunne Carsten Mogensen have lavet om på, hvis han havde taget imod Badminton Danmarks tilbud om en ny makker, fortæller han til TV 2 SPORT. Men gammel kærlighed ruster som bekendt ikke, og så betyder Boe mere end en plads i Badminton Danmarks eliteprogram.

- Jeg er blevet tilbudt at f√• en anden makker, n√•r Mathias ikke er i Danmark for en periode. Men det takkede jeg p√¶nt nej til, for Mathias og jeg har et unikt og godt makkerskab, og jeg tror stadigv√¶k p√•, det er ham, jeg skal vinde titler med, hvis jeg skal vinde flere titler, siger Carsten Mogensen, men tilf√łjer dog med et smil p√• l√¶ben:

- Det er Mathias, jeg vil spille med. Om s√• de kom og tilb√łd mig Roger Federer‚Ķ Arg okay, s√• kan det godt v√¶re, jeg havde sagt ja. Men Mathias er stadigv√¶k rigtig god, s√• det er ham, jeg vil forts√¶tte med.

Den danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen var bestemt ikke enige om, hvem de skulle m√łde i semifinalen ved China Open, og det kom til at koste en dyr brunch for den ene part. Video: TV 2 SPORT

Sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, forklarer til TV 2 SPORT, at tilbuddet lige netop har handlet om at give Carsten Mogensen muligheden for at blive i eliteprogrammet - med en anden makker.

- Det er rigtigt, at muligheden for Carsten var at v√¶lge at spille videre med en anden makker og dermed stadig indg√• i elitesatsningen. Han har valgt at forts√¶tte med at spille sammen med Boe, og det har vi stor respekt for. Det g√łr s√•, at vi har lavet en aftale med Carsten om, at han kan forts√¶tte p√• landsholdstr√¶ningen frem til og med All England 2019 som udgangspunkt. S√• kan vi ikke garantere et fortsat samarbejde.

- Vi m√• afvente og se, hvordan det kommer til at forl√łbe. Det er s√•dan, at alle hos os skal kunne bidrage til tr√¶ningen p√• en god m√•de. Det har Carsten mulighed for at vise, at han kan. Det kan v√¶re, vi kan lave et setup, der giver mening for ham og os. Jeg er ikke afvisende over for, han kan forts√¶tte. Jeg kan bare ikke garantere ham en plads p√• elitecenteret efter All England, fort√¶ller Jens Meibom.

Det bedste for konstellationen "Mathias og Carsten"

Med VM- og OL-s√łlv samt flere store titler i All England, China Open, s√¶sonfinalen og mange flere har parret sammen haft rigtig mange store oplevelser. Derfor blev beskeden ogs√• m√łdt med forst√•else hos Carsten Mogensen, da Mathias Boe fortalte om sine planer for fremtiden.

- Jeg tænker, at hvis det er det bedste for Mathias, så er det også det bedste for konstellationen. Og er det, det bedste for konstellationen, så er det også det bedste for mig.

- S√• da han kom og fortalte mig det, sagde jeg, at det synes jeg, han skulle g√łre, hvis det var det, han havde lyst til. Jeg var klar p√•, at jeg gerne ville forts√¶tte med at spille med ham, s√• den beslutning bakker jeg op omkring, fort√¶ller Carsten Mogensen, der ikke tvivler p√•, at parret nok skal holde et h√łjt niveau:

- Mathias kommer til at træne ude i Indien, og jeg kommer til at træne i Danmark. Og med alle de rejsedage vi har, så kommer vi ikke til at misse særlig mange dage sammen alligevel, fordi vi så træner sammen ude til turneringerne. Så jeg kan ikke se, det kommer til at have den store forskel på vores makkerskab.

Sammen har Boe og Mogensen været igennem mange op- og nedture igennem karrieren, hvor de i flere omgange har ligget nummer et på verdensranglisten.

- Vi har pr√łvet at v√¶re skilt ad et par gange med en hjernebl√łdning og to fodoperationer, hvor vi var ude i henholdsvis 4 og 13 m√•neder, og vi kom ret hurtigt tilbage og vandt turneringer begge gange. S√• n√•r vi begge to er friske og tr√¶ner, s√• kender vi hinanden som vores egen bukselomme, tilf√łjer Carsten Mogensen.

Herredoublen har i mange √•r v√¶ret vant til at blive prioriteret h√łjt i den daglige landsholdstr√¶ning, og n√•r de store mesterskaber har n√¶rmet sig, har de haft spillere til at sparre med. Den hverdag bliver nu anderledes for Carsten Mogensen, n√•r han tr√¶der ud af Badminton Danmarks eliteprogram, men for ham betyder det ikke det store.

- Om jeg s√• skal k√łre mine slag-tr√¶ningsture med Mads Kolding, Kim Astrup eller David Daugaard. Det er jo fuldst√¶ndig lige meget. Jeg ved, hvad jeg skal blive bedre til for at blive bedre p√• banen. S√• det kan jeg passende √łve med de andre.

Om Badminton Danmark ikke vil udtage os til VM, når Mathias ikke er der, det må være deres beslutning

Carsten Mogensen

Boe og Mogensen vil stadig gerne spille for Danmark

I 2016 lykkedes det for f√łrste gang Danmark at vinde det eftertragtede Thomas Cup-trof√¶ (VM for herrehold, red.). Her var Mathias Boe med, mens Carsten Mogensen p√• dav√¶rende tidspunkt stadig var ved at komme sig efter sin hjernebl√łdning.

Ingen af dem var til geng√¶ld med ved EM i Kazan i √•r. Det var netop i den russiske by, at Carsten Mogensen faldt om ved EM i 2016, og derfor √łnskede han ikke at vende tilbage og spille samme sted. Hverken Boe og Mogensen er dog f√¶rdige med landsholdet og holdmesterskaber, hvis det st√•r til dem selv. Til februar skal Danmark fors√łge at genvinde EM-trof√¶et for blandede hold p√• hjemmebane, og der har herredoublen meldt ud, at de er til r√•dighed.

- Hvad end man eksempelvis udtager Mathias eller ej til et EM for hold, s√• stiller jeg mig gerne til r√•dighed, hvis de mener, jeg kan bidrage med noget til holdet. Og jeg har ikke nogle pr√¶ferencer for, hvem jeg skal spille med til et holdmesterskab. Der skal jeg hj√¶lpe mit land. Om Badminton Danmark vil g√łre brug af det, det ved jeg ikke. Det m√• blive deres valg, men jeg har i hvert fald stillet mig til r√•dighed, siger Carsten Mogensen og spiller fjerbolden over til sportschef Jens Meibom, der svarer:

- Vi er heller ikke afvisende over for, at vi kan bruge spillere uden for vores eliteprogram i forbindelse med mesterskaber. Det har vi set tidligere med Mette Poulsen.

Om Mathias Boes beslutning om at tr√¶de ud af eliteprogrammet kan f√• st√łrre konsekvenser for parrets muligheder ved de store individuelle mesterskaber, det er sv√¶rt at sp√• om if√łlge Carsten Mogensen:

- Det er jo Badminton Danmark, der står for udtagelsen til et individuelt VM. Om de ikke vil udtage os, når Mathias ikke er der, det må være deres beslutning. Ved OL er det DIF, der har den endelige beslutning, men nu skal vi også lige kvalificere os og så videre. Og der er lang tid til OL, så det går vi ikke så meget op i. Lige nu går vi op i at blive endnu bedre, og hvis så vi bliver rigtig gode, så vil vi lade ketcherne tale.

- Så må vi se, om Badminton Danmark synes, vi skal med til noget eller ej. Vi har i hvert fald sagt, at vi gerne vil stå til rådighed, så det er ikke vores beslutning, hvis vi ikke skal med til det, slutter Carsten Mogensen og slår igen fast, han tror på deres konstellation.

Herunder kan du h√łre TV 2 SPORTs seneste badmintonpodcast, der tager udgangspunkt i konflikten mellem Badminton Danmark og spillerne samt Mathias Boes udflytning til Indien og udfordringerne i herredouble-kategorien. Sportschef Jens Meibom er g√¶st hos kommentator Dennis Bostrup.