Badminton

Trist Joachim Fischer er færdig på landsholdet

Joachim Fischers sidste VM sluttede med en brækket ankel i Glasgow. ANDY BUCHANAN / Scanpix Denmark

Badminton Danmark har meddelt Joachim Fischer, at han ikke længere kan være en del af landsholdstræningen i Brøndby efter 1. marts 2019.

Karrieren lakker mod enden for den 40-årige badmintonstjerne Joachim Fischer. Mandag har Badminton Danmark meddelt, at han har tre måneder tilbage af tiden på landsholdstræningen i Brøndby efter næsten 20 års samarbejde.

- Alting har en ende, og tiden er kommet, hvor vi ikke længere kan tilbyde Fischer en plads på elitecenteret, da vi ikke ser Fischer som en realistisk medaljekandidat i fremtiden. Vi har været rigtig glade for, at Fischer - efter sin fodskade - stillede sig selv til rådighed for en ung spiller, men vi vurderer, at Alexandra Bøje nu skal have en anden makker for at kunne fortsætte sin positive udvikling, siger Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.

Joachim Fischer var i mange år en del af den succesfulde mixed double-konstellation med Christinna Pedersen, inden de to blev splittet efter VM sidste år i Glasgow. Nedturen blev dobbelt for Fischer, der måtte forlade sit sidste VM med en brækket ankel efter få bolde i 1/8-finalen.

Danmarks store håb i mixed double, Joachim Fischer og Christinna Pedersen, er færdige ved VM, efter Fischer måtte stoppe i store smerter. Video: TV 2 SPORT

Den rutinerede doublespiller formåede alligevel at kæmpe sig tilbage, men stod pludselig uden sin faste makker. Efter noget tid blev han sat sammen med 18-årige Alexandra Bøje, men nu har man altså vurderet, at Bøje skal videre, og Fischer skal ud.

- Jeg havde et håb og en drøm om at stå på podiet igen, men Alexandras og mit makkerskab har ikke været nogen succes. På den måde overrasker det mig ikke, at vi bliver splittet, og det er egentlig fint nok. Men det er da lidt ærgerligt, at det skulle slutte sådan her.

Joachim Fischer havde svært ved at lade være med at smile og grine, da han skulle vurdere den nuværende situation for hans 18-årige makker, Alexandra Bøje. Video: TV 2 SPORT

- Jeg er selvfølgelig allermest ked af, at min badmintonfremtid i forbundet er slut. Det er det, jeg bruger mest tid og energi på at tænke igennem. Jeg har været ude og inde af landsholdet nogle gange, men denne gang er det slut for altid med forbundet, og det er jeg afklaret med, siger Joachim Fischer til TV 2 SPORT.

Samarbejdet med Bøje startede med nederlag i første runde ved både German Open og All England. Siden har de vundet et par førsterundeopgør ved eksempelvis Malaysia Open, Indonesia Open og senest French Open, men herefter har parret tabt sine næste kampe. Mod slutningen af samarbejdet nåede de at tage en stor sejr, da de slog landsmændene Mathias Christiansen og Christinna Pedersen ud ved French Open.

Umiddelbart har Joachim Fischer ikke taget stilling til, hvad der skal ske, når kalenderen runder 1. marts 2019, og han har haft sidste landsholdstræning.

- Den ene dag vil jeg noget, og den dag vil jeg ikke. Når man har brugt så mange år af sit liv på at spille badminton, og det så er definitivt slut på forbundet, så skal man selvfølgelig gøre sig nogle overvejelser.

- Jeg kan heller ikke lyve mig yngre end de 40 år, men jeg kan se, hvad form jeg er i, når jeg bliver test. Samtidig har jeg også to børn, der skriger på mere tid med sin far, så der er andre vigtige ting, der også skal overvejes. Jeg føler mig ikke helt afklaret endnu, men jeg har heldigvis noget tid til at tænke tingene ordentligt igennem, lyder det fra Fischer.

'Mere indebrændt end nogensinde'

Joachim Fischer nåede i sin tid sammen med Christinna Pedersen at vinde OL-bronze i 2012, mens de også vandt VM-bronze i både 2009 og 2014.

En uger efter han havde brækket anklen ved VM i 2017, fik han første gang besked om, at Badminton Danmark ikke satsede på ham i fremtiden. Derfor skulle han ikke spille mixed double med Christinna Pedersen, når han kom tilbage. Det fik Fischer til at udtrykke sine frustrationer:

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, jeg ikke har været speciel tilfreds med den behandling, jeg har fået, sagde han i september 2017 og tilføjede:

- Jeg kommer i hvert fald ikke tilbage for at nyde at komme ud og rejse. Jeg er mere indebrændt, end jeg nogensinde har været. Så jeg tænker da i hvert fald, at hvis min fod kan holde til det, så bliver der trænet, og der bliver nok trænet endnu mere, end der nogensinde er gjort.

Nu ser det ud til, at de lange rejser og internationale turneringer er fortid for Joachim Fischer, der dog også spiller herredouble med Frederik Colberg.

Samtidig tørner Fischer også ud for Skovshoved i Badmintonligaen, hvor han allerede mandag aften skal i aktion med netop Christinna Pedersen, der også spiller hos de sjællandske DM-vindere.