Danskere har haft travl optakt til sæsonfinalen – af sted på egen hånd

16x9
Anders Skaarup og Kim Astrup har trænet på egen hånd, siden Badminton Danmark lukkede landsholdstræningen på grund af konflikten om en ny aftale. Foto: Uffe Weng / Ritzau Scanpix

Kim Astrup og Anders Skaarup må klare sig selv ved sæsonfinalen i badminton. Herredoublen er af sted som de eneste danske spillere.

Kim Astrup og Anders Skaarup står i en uvant situation ved sæsonfinalen i Guangzhou.

På grund af konflikten mellem Badminton Danmark og de danske spillere er verdens syvendebedste herredouble rejst til Kina uden hjælp fra forbundet.

Astrup og Skaarup må derfor klare sig selv, og ud over kampene skal de også bruge energi på en række andre ting, som, landstrænerne og andre fra Badminton Danmark plejer at tage sig af.

- Indtil videre er det gået godt. Der har været lidt flere praktiske ting, som vi skulle holde styr på. Vores trænere ville normalt holde styr på sådan noget som træningstider, bolde og transport. Men vi føler os klar, og vi har hele tiden vidst, det ville være sådan, så vi har været åbne og gode til at hjælpe hinanden med at få styr på det hele, fortæller Kim Astrup til TV 2 SPORT.

Tirsdag har Kim Astrup og Anders Skaarup trænet med den japanske herredouble Endo og Watanabe, der spiller i den anden pulje ved sæsonfinalen, og så har de set video af onsdagens modstandere Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon – ligesom de plejer at gøre.

- Vi er klar til at kæmpe fra første bold, og vi føler os forberedt som til enhver anden turnering.

Ud over at have stået for nogle ekstra ting i optakten må danskerne også klare sig selv under kampene i sæsonfinalen. De har jo ikke nogen træner med, der kan coache undervejs.

- Vi står selv for det. Vi må være gode til at kommunikere indbyrdes under kampen og holde hinanden op på taktikken og aftalerne, men det plejer vi også at være.

- Det må ikke få den store betydning, at vi er afsted uden trænere. Vi ville gerne have haft dem med og samarbejdet og kæmpet sammen med dem, men under disse omstændigheder må det ikke få konsekvenser for vores niveau. Vi skal være dygtige nok til at kunne håndtere det selv.

Dødens gruppe

Konflikten mellem Badminton Danmark og spillerne handler kort fortalt om de kommercielle rettigheder, ligesom det var tilfældet, da fodboldherrerne var i konflikt med Dansk Boldspil Union. Da den tidligere aftale mellem spillerne og Badminton Danmark er udløbet, er der i øjeblikket ingen fælles træning under forbundet. Det er derfor, spillerne må klare sig selv i Kina.

Ved sæsonfinalen er Astrup og Skaarup endt i Gruppe A, der er udråbt som dødens gruppe. Danskerne skal ud over verdensetterne Marcus Gideon/Kevin Sukamuljo møde verdensmestrene Li Junhui/Liu Yuchen og verdens nummer 10, Han Chengkai/Zhou Haodong.

Sæsonfinalen vises direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra onsdag klokken 4.30. Astrup og Skaarup forventes at spille onsdag klokken 11.