Badminton

Skaarups kommentar fik stjerne til at bryde ud i latter

Kim Astrup og Anders Skaarup blev sendt ud af sæsonfinalen, da de tabte til japanske Hiroyuki Endo og Yuta Watanabe, men det sluttede med et smil.

Otte kampe og over syv timer på en badmintonbane. Det er resultatet af de første fire dage ved sæsonfinalen for den japanske stjerne Yuta Watanabe, der både har kvalificeret sig i mixed- og herredouble.

Lørdag formiddag blev han så sendt ud i mixed double, og selvom der måtte tre sæt til, havde Watanabe rigeligt med kræfter til at spille herredouble senere på dagen. Her efterlod han og makkeren Hiroyuki Endo ikke mange chancer til danske Kim Astrup og Anders Skaarup, da japanerne vandt 21-19, 21-13.

Fysikken blev endda et nøglepunkt i kampen, hvor danskerne til sidst havde svært ved at slå bolden ned på japanerne, hvor specielt Yuta Watanabe fløj rundt på banen og sendte alt retur. Det imponerede tilsyneladende også Anders Skaarup så meget, at han efter kampen blev nødt til at kommentere det, da spillerne sagde tak for kampen.

- Jeg blev nødt til at spørge Watanabe, hvad fanden hans ben er lavet af. Otte kampe - og alligevel var det mig, der var mest træt. Han vejer nærmest halvdelen af min vægt, men han er en ægte samurai-kriger. Jeg vil rejse hjem og komme i bedre form, så jeg i starten af 2019 kan være i min bedste form nogensinde, skriver Skaarup på sin Instagram, hvor han har vedhæftet et billede af Watanabe, der bryder ud i latter.

Den danske herredouble kom ellers flyvende fra start i kampen og bragte sig hurtigt foran 12-5, men herfra fandt japanerne tilsyneladende den rigtige formel. Samtidig fik Astrup og Skaarup sværere og sværere ved at bryde igennem den japanske defensiv.

- Jeg er virkelig skuffet lige nu, for jeg følte, vi havde første sæt under kontrol. Vi smed det væk, da vi kom til afslutningen på sættet. De gjorde det rigtig svært for os at score point i dag, og det var både en fysisk og mentalt hård kamp for os, sagde Kim Astrup efter kampen og slog fast, at den gode sæson skal følges op næste år:

- Nu tror jeg, vi går på en velfortjent juleferie. Så skal vi hjem og arbejde hårdere. Vi har rigtig mange mål for 2019, og det her var et godt skridt på vejen, men vi er bestemt ikke færdige endnu.

Den danske double kan tage 200.000 kroner i præmiepenge og 8400 point til ranglisten med hjem i bagagen for pladsen i semifinalen.

Japanerne Hiroyuki Endo og Yuta Watanabe kan derimod se frem til en finale mod verdensmestrene, Li Junhui og Liu Yuchen fra Kina.

Du kan se alle finaler ved sæsonfinalen på TV 2 SPORT fra klokken 6-11 søndag på TV 2 SPORT.