Én spiller har taget imod 'problematisk' aftale - spillere ærgrer sig

16x9
Mia Blichfeldt i aktion Foto: Johannes Eisele / Ritzau Scanpix

Flere spillere ærgrer sig over, at Mia Blichfeldt har valgt at takke ja til en individuel aftale med Badminton Danmark.

Danmarks højst rangerede damesinglespiller Mia Blichfeldt har som den eneste valgt at skrive under på en individuel aftale med Badminton Danmark. 

Det bekræfter hun selv over for TV 2 SPORT. 

- Jeg har valgt at tage imod kontrakten, fordi jeg synes, det er en fair aftale, og jeg føler, den følger mine værdier, og hvad der er rigtigt for mig lige nu, siger Mia Blichfeldt. 

Mandag sendte forbundet tilbud ud til de bedste danske badmintonspillere i håbet om at få løst den konflikt, der de seneste måneder har stået på mellem spillerne og Badminton Danmark. 

Elitespillerne, der er repræsenteret af DEF-Sport (Danske Elitesportsudøveres Forening, red.), har under hele forløbet stået sammen i forsøget på at få landet en kollektiv aftale. Flere spillere mente derfor, at det var "problematisk", at forbundet nu ville forsøge at lave individuelle aftaler

Jeg har ikke lyst til at blande mig i, hvad alle andre tænker

Mia Blichfeldt

Men den holdning deler damesinglespilleren ikke. 

- Jeg fulgte mit hjerte, og hvad der var rigtigt for mig. Jeg har ikke lyst til at blande mig i, hvad alle andre tænker. Det har været rigtig vigtigt for mig, at jeg har taget den her beslutning for mig selv og ikke har tænkt på, hvad andre vil gøre eller tænke, siger Mia Blichfeldt. 

Forhandlingerne mellem spillerne og Badminton Danmark skabte i december så kold luft mellem parterne, at spillerne blev ekskluderet fra det nationale eliteprogram i Brøndby. Det er Mia Blichfeldt nu ikke længere, hvorfor hun mandag genoptog træningen i Brøndby Hallen. 

Spillere ærgrer sig 

Mia Blichfeldt oplyser til TV 2 SPORT, at hun indtil nu er den eneste, der har takket ja til Badminton Danmarks individuelle tilbud.

Men selvom der kun er tale om en enkelt spiller, så ærgrer det herresinglen Jan Ø. Jørgensen. 

- Det er vi kede af, det vil jeg ikke lægge skjul på. Det er hendes egen beslutning, og det er det, hun nu engang har valgt. Men personligt er jeg da ked af det, siger han og får opbakning fra Hans-Kristian Vittinghus. 

- Vi er selvfølgelig kede af, at Mia har valgt ikke at stå sammen med os andre i fællesskabet, men vi har et klart indtryk af, at hun står ret alene med sine synspunkter. Det må vi jo bare respektere. Men vi er jo enormt kede af det. 

Er du overrasket?

- Nej, det er jeg ikke.

Hvorfor ikke?

- Fordi Mia har været ærlig igennem hele processen om, at hun har været lidt i tvivl. Det er jeg ikke overrasket over, siger Hans-Kristian Vittinghus. 

Mandag oplyste Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen, at indholdet i de individuelle tilbud var nøjagtigt det samme, hvorfor de andre spillere også er bekendt med den aftale, som Mia Blichfeldt har skrevet under på. 

- Jeg mener ikke personligt, at det er en særlig god aftale, hun har taget. Jeg er bare ærgerlig over det. Jeg kan kun sige, at det står for hendes egen regning, og at det er hendes beslutning. Men som gruppe er vi kede af det, siger Jan Ø. Jørgensen. 

Blichfeldt forventede blandede reaktioner

Mia Blichfeldt selv har ingen kommentarer til, om hun overvejede at takke nej til aftalen, men fortæller, at hun godt vidste, at ikke alle var enige i hendes beslutning. 

- Folk har forskellige holdninger til den her sag. Men jeg synes, det vigtigste var, at jeg kunne se mig selv i spejlet og virkelig mærke i min mave, at det var det rigtige, jeg har gjort.

Kan du forstå, hvis det afføder reaktioner?

- Ja, det kan jeg egentlig godt. Det er jo ikke alle, der er enige, siger Mia Blichfeldt. 

Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus oplyser begge, at de fortsat vil arbejde hårdt på at lande en fælles aftale med Badminton Danmark.