Blichfeldt melder afbud og bliver hjemme fra to turneringer

16x9
Mia Blichfeldt rejser ikke med de resterende spillere til to store turneringer i henholdsvis Malaysia og Indonesien. Foto: Johannes Eisele / Ritzau Scanpix

Damesinglen Mia Blichfeldt har meldt afbud til to World Tour-turneringer i Malaysia og Indonesien, fordi hun døjer med en knæskade.

21-årige Mia Blichfeldt kom i fokus tirsdag, da hun som den eneste spiller valgte at tage imod et individuelt tilbud fra Badminton Danmark midt i en konflikt mellem forbundet og spillerne.

Dermed sendte hun sig selv tilbage i landsholdsvarmen blandt landstrænere, behandlere og daglig træning hos forbundet i Brøndby, mens resten af de danske topspillere fortsat skal stå for træningen selv.

Fredag var der midlertidig afrejse for spillerne mod to store World Tour-turneringer i henholdsvis Malaysia og Indonesien. Her var det planen, at Mia Blichfeldt skulle af sted i selskab med en landstræner, der kun skulle træne hende. De planer er nu aflyst, og både Mia Blichfeldt og en landstræner bliver hjemme.

- Jeg er desværre ikke i stand til at rejse til Malaysia og Indonesien som planlagt. Jeg har haft lidt problemer med mit knæ de seneste uger, og jeg vil ikke presse det. De næste par uger vil jeg forberede mig på de næste turneringer i februar og vende stærkere tilbage, skriver Blichfeldt på Instagram.

Det skulle angiveligt være en skade, der langsomt er opstået under træningen de seneste par uger efter et vrid i knæet. Med skaden går hun glip af Malaysia Masters og Indonesia Masters, der begge rangerer som Super 500-turneringer.

Blichfeldt fulgte sit hjerte

Elitespillerne, der er repræsenteret af DEF-Sport (Danske Elitesportsudøveres Forening, red.), har under hele konflikten mellem Badminton Danmark og spillerne stået sammen i forsøget på at få landet en kollektiv aftale. Flere spillere mente derfor, at det var "problematisk", at forbundet nu ville forsøge at lave individuelle aftaler

Den holdning delte Mia Blichfeldt ikke, da hun i starten af denne uge skrev under på en aftale med forbundet.

- Jeg fulgte mit hjerte, og hvad der var rigtigt for mig. Jeg har ikke lyst til at blande mig i, hvad alle andre tænker. Det har været rigtig vigtigt for mig, at jeg har taget den her beslutning for mig selv og ikke har tænkt på, hvad andre vil gøre eller tænke, sagde Blichfeldt tirsdag.

Hendes beslutning blev mødt med ærgrelse hos flere af de andre badmintonstjerner:

- Det er vi kede af, det vil jeg ikke lægge skjul på. Det er hendes egen beslutning, og det er det, hun nu engang har valgt. Men personligt er jeg da ked af det, sagde Jan Ø. Jørgensen og fik opbakning fra Hans-Kristian Vittinghus. 

- Vi er selvfølgelig kede af, at Mia har valgt ikke at stå sammen med os andre i fællesskabet, men vi har et klart indtryk af, at hun står ret alene med sine synspunkter.

Turneringen i Malaysia starter tirsdag den 15. januar.