Badminton

Spiller fra den danske 1. division fuldender sensation mod Lin Dan

Den danske 1. divisionsklub Langhøj oplevede en stor dag på den internationale badmintonscene, da deres spiller Kean Yew Loh vandt Thailand Masters.

21-årige Kean Yew Loh fuldendte søndag en af de største badmintonsensationer i nyere tid, da han vandt Super 300-turneringen Thailand Masters.

I finalen slog singaporeaneren den kinesiske legende Lin Dan med 21-19, 21-18. Dermed færdiggjorde verdens nummer 125 et mesterværk, hvor han har spillet sig hele vejen fra kvalifikationen til sin første store turneringssejr.

- Det er sensationelt. Han kommer ud af ingenting, og så går han hen og vinder hele turneringen efter flere kampe med spil på højt niveau. Nok er Lin Dan ikke den samme, som da han vandt VM- og OL-guld, men kineseren har alligevel vist højt niveau i perioder sidste år. Så det er dybt imponerende, og man kan bare lette på hatten for Kean Yew Loh, lyder det fra badmintonekspert Jim Laugesen.

Spiller 1. division i Danmark

Mens 35-årige Lin Dan må betegnes som den bedste badmintonspiller, verden nogensinde har set, så har unge Kean Yew Loh i denne sæson fristet en tilværelse i den danske 1. divisionsklub Langhøj. Her træner han cirka en måned ad gangen, inden han rejser ud og spiller turneringer for igen at vende tilbage.

- Jeg er virkelig glad. At jeg bare fik lov at spille mod Lin Dan, det er en stor ære. Og at jeg så slår ham, det er bare endnu mere fantastisk. Lin Dan er virkelig erfaren, så han fanger mange af mine skud, og det var svært at være tålmodig. Jeg prøvede at udnytte min alder, men jeg er også virkelig træt nu, sagde Langhøj-spilleren efter finalen.

For at sætte tingene i perspektiv har singaporeaneren spillet tre kampe for den storsatsende, jyske klub i denne sæson, der spiller med i toppen af den danske 1. division. På klubbens interne rangliste er han blot rangeret som nummer tre, mens han i sidste holdkamp før jul spillede anden herresingle.

- Det er lidt grotesk at tænke på, han løber og spiller anden herresingle herhjemme i Danmark. Det må være den bedste af slagsen, vi har haft i nyere tid, og Langhøj må være glade for at kunne sætte ham på holdkortet. Mon ikke han snart er berettiget til en første herresingle, lyder et med et glimt i øjet fra Jim Laugesen.

Mathias From scorede fra midten i torsdagens kamp mod Sverige. Video: TV 2 SPORT

Ovenfor kan du se, hvordan Langhøjs karismatisk træner Jørgen Søvndal, der også er kendt som 'Kongen af landsbyen Linde', reagerede på sejren.

I finalen ved Thailand Masters satte kineseren Lin Dan sig hurtigt på tingene og var foran langt hen i første sæt. Ved stillingen 14-19 formåede Langhøj-spilleren dog at vinde syv point i træk, og så snuppede han første sæt ud af hænderne på Lin Dan.

Andet sæt blev en tro kopi af første. Bagud både 9-14 og 13-16 lykkedes det Kean Yew Loh at vende sættet, inden han altså sikrede sig titlen.

Efter planen vender han tilbage til Danmark, så han allerede mandag aften klokken 19 kan være med i grundspillets sidste kamp for Langhøj, når de på udebane møder Greves andethold i 1. division.