Axelsen er i semifinalen i Malaysia - med hjælp fra Jan Ø. og Vittinghus

Danske Viktor Axelsen skal spille semifinale mod Chen Long ved Malaysia Masters. I kvartfinalen måtte han modtage behandling af sit knæ.

Verdens nummer seks, Viktor Axelsen, levede fredag op til favoritværdigheden mod malaysiske Lee Zii Jia i kvartfinalen ved Super 500-turneringen Malaysia Masters.

Danskeren besejrede verdensranglistens nummer 37 i to sæt med cifrene 21-12, 22-20.

I kampen om den ene finaleplads møder danskeren Chen Long fra Kina, som er nummer fire i verden. To gange har Viktor Axelsen slået Chen Long, men det er også blevet til 11 nederlag.

- Det bliver en svær kamp for Viktor Axelsen. Selv når Chen Long ikke har set velspillende ud, har han en formåen til at finde sit bedste spil frem, når han møder Danmarks bedste herresingle, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen og fortsætter:

- Men forholdene i Axiata Arena i Kuala Lumpur er spændende, og der er meget vind. Vi har set, at kampene kan ændre sig rigtig meget. Så jeg kan godt se Axelsen med det rigtige angreb og styring i spillet slå huller i den stærke olympiske mesters defensiv.

Axelsen godt fra land

Axelsen, der er forsvarende mester af turneringen, var i fuld kontrol i første sæt af kvartfinalen og fik med fint spil holdt malaysieren på 12 point.

Det gode spil fortsatte i begyndelsen af andet sæt, og derfor var det småting, der skulle rettes til, da han igen modtog coaching fra landsmændene Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus ved opholdet.

Hans-Kristian Vittinghus og Jan Ø. Jørgensen giver tips til Viktor Axelsen. Video: TV 2 SPORT

De danske spillere er rejst til Malaysia uden landstræner Kenneth Jonassen på grund af den verserende konflikt mellem spillerne og badmintonforbundet, Badminton Danmark.

I karambolage med netstolpen

Kort efter opholdet stødte danskeren dog ind i problemer.

Da Lee Zii Jia reducerede til 9-11, gled Viktor Axelsen med knæet ind i den ene netstolpe. Det gjorde ondt på danskeren, som efterfølgende måtte modtage behandling på banen.

Danskeren formåede at fuldføre kampen, selvom han måtte have behandling efter at have ramt netstolpen. Video: TV 2 SPORT

Axelsen kom på benene igen, men uheldet og det kortvarige spilstop påvirkede hans spil. På en oplagt smash ramte han ikke bolden, og de flere fejl inviterede hjemmebanehelten tilbage i kampen.

Ved 17-17 var det helt lige, og de to spillere fulgtes ad til 20-20, inden Viktor Axelsen viste sin klasse og vandt to point i træk.

Det sikrede ham sættet og dermed en plads i semifinalen.

Axelsen eneste dansker videre

Chen Long spillede sig i semifinalen med en sejr over Anthony Sinisuka Ginting fra Indonesien. Kineseren vandt i to sæt med cifrene 21-11, 22-20.

Duellen mellem Viktor Axelsen og Chen Long går i gang lørdag formiddag omkring klokken 10.00 dansk tid. Du kan se kampen direkte på TV 2 SPORT.

Axelsen er eneste danske islæt i lørdagens semifinaler. Tidligere fredag måtte herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup se sig besejret af et par fra Malaysia.

Danskerne tabte i to tætte sæt med cifrene 17-21, 19-21.