Badminton

Dansk stjerne dropper ny makker efter en måned

Alexandra Bøje er blevet droppet i mixed double af rutinerede Mads Kolding. TV 2 SPORT

Rutinerede Mads Kolding har droppet planerne om at spille sammen med det unge talent Alexandra Bøje.

Alt var tilsyneladende fryd og gammen, da den 30-årige doublespiller Mads Kolding i starten af december blev sat sammen med den 11 år yngre Alexandra Bøje.

Ifølge udmeldingen fra Badminton Danmark skulle mixed doublen være en fremtidig satsning med medaljemuligheder, men nu stopper samarbejdet efter bare en måneds varighed. Det bekræfter Alexandra Bøje i en sms til TV 2 SPORT:

- Det er rigtigt. Kolding har valgt, at han alligevel ikke vil spille mixed double, skriver 19-årige Bøje.

- Alexandra har et kæmpe potentiale

Den nye konstellation var en konsekvens af Mads Conrads beslutning om at holde pause på ubestemt tid. Det efterlod Mads Kolding uden en fast makker, og i samarbejde med Badminton Danmark blev han derfor sat sammen med Alexandra Bøje i mixed double.

Mads Kolding har ikke ønsket at kommentere bruddet med Bøje over for TV 2 SPORT. Da det nye makkerskab blev offentliggjort 3. december, udtrykte Kolding ellers glæde ved samarbejdet:

- Det bliver spændende og udfordrende, men også en fin chance for at få prøvet mig af i mixed igen. Det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil op og spille med, hvor det er sjovt, men det kommer til at tage tid, så vi skal være smarte i vores udvikling og ikke forhaste den, sagde Kolding dengang og udtrykte store roser over for sin yngre makker:

- Alexandra har et kæmpe potentiale, og jeg lægger ikke skjul på over for hende og trænerteamet, at hun har gode kompetencer, men hun er også ung. Så jeg håber og tror på, at vi kan få sat skub i hendes udvikling, og jeg skal også selv udvikle mig inden for mixed, da det er mange år siden, jeg har spillet den kategori.

Undervejs i offentliggørelsen af samarbejdet var Badminton Danmark og spillerne på vej ud i en konflikt, og tre dage efter nyheden med det nye makkerskab nåede konflikten nye højder, da forbundet stoppede forhandlingerne.

Bøje så frem til samarbejdet

Samtidig med udmeldingen om makkerskabet kom det også frem, at Mads Kolding fremover skal spille herredouble med Niclas Nøhr, hvor de i denne uge deltog i Malaysia Masters. Badminton Danmark gjorde det dog klart, at herredoublen var andenprioritet, mens mixed doublen med Alexandra Bøje skulle være i fokus for Mads Kolding.

Alexandra Bøje udtrykte i pressemeddelelsen fra Badminton Danmark glæde over det nye makkerskab med Mads Kolding, som hun så meget frem til at spille sammen med.

- Jeg tror på, at det bliver godt mellem os, og vi går begge to ind til makkerskabet med en masse motivation. Ingen tvivl om, at vi vil stræbe efter at gøre det rigtig godt og komme højt op på verdensranglisten, men lige nu skal vi først og fremmest finde hinanden og stille og roligt komme i gang med projektet, sagde Bøje ligeledes 3. december.

Projektet er nu lagt i graven fra Mads Koldings side efter bare en måneds samarbejde.

Ingen tvinges til at samarbejde

Badminton Danmark, der i slutningen af sidste år meldte nyheden om samarbejdet ud, har ikke for tiden "ansvaret" for spillerne, da parterne er i konflikt. Derfor træner hverken Mads Kolding eller Alexandra Bøje under Badminton Danmark.

- Vi har fået en melding fra Mads Kolding om, at han ikke ønsker at spille sammen med Alexandra Bøje, og vi kunne aldrig finde på at tvinge nogen til at spille sammen. Det tror vi simpelthen ikke på, ligesom vi omvendt har retten til at takke pænt nej til spillernes forslag om makkerkonstellationer.

- Foreløbig forhindrer konflikten os i at komme videre, men vi må tage en snak med dem, når vi mødes igen, og finde ud af, hvad det handler om. Vi skal også finde ud af, hvor det stiller ham og Alexandra hver især, så næste skridt bliver, at vi mødes med dem og tager en snak om fremtiden. Men det kan vi først, når samarbejdet mellem spillere og forbund genoptages, siger sportschef Jens Meibom.

Samtidig slår han fast, at forbundet stadig ser Alexandra Bøje som en fremtidig satsning i mixed double.