Badminton

Antonsen nedlægger verdensmesteren og sikrer karrierens største titel

Anders Antonsen leverede en kæmpe overraskelse, da han slog japanske Kento Momota i tre sæt ved finalen i Indonesia Masters.

Den 21-årige aarhusianer Anders Antonsen, der selv ligger nummer 20 på verdensranglisten, slog verdensetteren, Kento Momota, i finalen med 21-16, 14-21, 21-16 efter 1 time og 19 minutters spil.

Dermed kunne den unge dansker smide trøjen og lade sig hylde i den måske mest legendariske hal i hele verden, indonesiske Istora Senayan. Det var danskerens største triumf i karrieren, da han aldrig tidligere har stået i en finale på et niveau svarende til Super 500.

- Tak til alle blandt publikum! Tak! Det her er det bedste sted i verden at spille badminton. I er fantastiske. At slå Kento i finalen er helt fantastisk. Han er den bedste spiller i verden lige nu, og det her var min første finale i en Super 500-turnering. Jeg mødte Kento og vandt, så jeg er virkelig glad, sagde Antonsen efter triumfen.

Det siger ekspert Jim Laugesen om sejren

- Velkommen til verdenseliten. Han har slået den allerstørste favorit til VM og OL i en hal, hvor Momota normalt slår folk, som om det var en god gang træning. Det her er en præstation, der vil blive lagt mærke til i de allerstørste lande i badminton. Den unge aarhusianer har meldt sig ind i klubben af potentielle vindere af de største turneringer.

Anders Antonsen viste i flere omgange prøver på sine store kvaliteter i finalen mod Kento Momota. Video: TV 2 SPORT

- Hans forbaneteknik og -taktik var eminent. Normalt er det et område på banen, som Momota ejer.

Sådan forløb kampen

Allerede i kampens anden duel viste Antonsen for første gang, at han var klar til at udfordre sin japanske modstander.

Begge spillere forsøgte at udspille hinanden i en lang og udmagrende duel, der gik danskerens vej.

Kampbilledet fortsatte herefter, hvor Antonsen holdt sig foran sin modstander med flere imponerende slag. Her diskede han blandt andet op med en lækker finte og en defensiv, der sjældent er set bedre fra danskerens side.

Anders Antonsen viste både prøver på sine fintede slag og en solid defensiv, da han mødte Kento Momota i finalen ved Indonesia Masters. Video: TV 2 SPORT

Herefter formåede verdensmesteren dog at få bedre styr på danskeren. I flere omgange var det Momota, der læste sin modstander og rykkede frem til nettet for at styre duellerne. Det bragte japaneren foran med 11-10 midtvejs i første sæt.

Antonsen slog dog hurtigt tilbage med to point i streg, og langsomt udbyggede danskeren et forspring på tre point ved 16-13. En netruller og en japansk reducering var ikke nok til at ramme Antonsens mod, og danskeren bragte sig foran 18-15 og siden 20-16.

Anders Antonsen vinder første sæt mod Kento Momota i finalen ved Indonesia Masters. Video: TV 2 SPORT

Første sætbold blev eksekveret, og Antonsen kunne notere sig et første sæt i banken. Evalueringen og taktiksnakken måtte han selv stå for, da der ikke har været danske landstrænere med i Indonesien på grund af konflikten mellem Badminton Danmark og spillerne. Samtidig var de andre danske spillere rejst hjem efter tidligere exits.

Forfærdelig start på andet sæt

Andet sæt fik en mareridtsstart for Antonsen, der kom bagud 0-7. Danskeren stod nu på den side, hvor det var sværere at styre bolden og de lange løft til bagerste del af banen på grund af vindforholdene.

Fra 1-8 blev der pyntet på tingene, men hverken ved 5-8, 8-12 eller 13-17 formåede Antonsen at lukke hullet til Momota. Japaneren trak fra igen og igen, og til sidst så danskeren ud til at satse alt på tredje og sidste sæt. Momota vandt andet sæt 21-14.

Tredje og afgørende sæt i karrierens største finale

Trods status som karrierens største finale så Antonsen ikke ud til at lade sig påvirke. Den unge dansker fortsatte med at være iskold, og selvom han kom bagud 4-6 i afgørende sæt, holdt han fast. 8-8 blev udbygget til 11-8 i danskerens favør, og herfra så Antonsen sig ikke tilbage.

Momota fik aldrig lov at spille sig tilbage i kampen, og da danskeren rykkede fra 17-14 til 20-14, var det bare et spørgsmål om tid. På den tredje matchbold kunne Antonsen bryde ud i vild jubel, kaste sin trøje ud til tilskuerne og lade sig hylde af tilskuerne.

Anders Andersen vinder Indonesia Masters 2019.

Præstationen blev ikke mindre imponerende af, at Antonsen altså leverede den uden en træner på sidelinjen.

- Det varmer, at han vinder. Det varmer, at Danmark er med i toppen. Men måden, han gør det på, varmer også. Det viser alle unge badmintonspillere, at det med at kunne stå koncentreret på en bane og klare sig selv er vigtigt. Det er vigtigt at have en træner, men hvis man kan det her også, så bliver det rigtig, rigtig godt, konstaterede ekspert Jim Laugesen.

Med sejren fulgte også vigtige point til verdensranglisten og en præmiecheck på 173.000 danske kroner.