Badminton

24-årige Kasper Antonsen stopper karrieren på topplan

Kasper Antonsen (forrest, red.) ses her ved Denmark Open i oktober 2018, der blev hans sidste store turnering i karrieren. TV 2

Tiden som professionel badmintonspiller er forbi for Kasper Antonsen. Det har aarhusianeren selv besluttet, efter lysten og motivationen er væk.

Doublespilleren Kasper Antonsen har spillet sin sidste turnering på højeste niveau. Det står klart, efter han har besluttet at indstille sin professionelle karriere øjeblikkeligt. 

Op til beslutningen har der været flere måneders nøje overvejelser, men Kasper Antonsen, der er storebror til herresinglen Anders Antonsen, kan ikke længere finde motivationen og lysten til at fortsætte.

- Det er vigtigt for mig at slå fast, at jeg ikke giver op. Jeg har bare kunnet mærke på mig selv de sidste par måneder, at min motivation for virkelig at arbejde det, der skal til for at være på højeste niveau, den ikke har været der. Jeg har ikke kunnet få den ild frem i mig selv, indleder Kasper Antonsen i et interview med TV 2 SPORT.

- Hvis du vil være med blandt de bedste, så er det ikke noget, du kan gøre halvt. Det er en livsstil, og det kræver 100 procent dedikation. Og når man så er ude i kulden, så skal der måske endda lidt ekstra til. Du skal få det til at fungere med et træningsmiljø, nye makkere og så videre. Det er bare den motivation, jeg ikke har haft.

Droppet af Badminton Danmark

'Ude i kulden' dækker over, at 24-årige Antonsen for fire måneder siden oplevede en af de sværeste perioder i karrieren.

Kasper Antonsen vandt DM-bronze i 2018 sammen med Niclas Nøhr.

Badminton Danmark fandt ham ikke god nok til at være en del af landsholdet. Det betød, at han mistede sin makker, Niclas Nøhr, og i stedet måtte kæmpe videre på egen hånd i klubregi.

- Det var rigtig hårdt i starten, da jeg ikke var i Brøndby mere. Det var et stort knæk for mig ikke længere at være en del af elitemiljøet med de allerbedste. Det har jo været en barndomsdrøm at bryde igennem og blive virkelig god til det.

- Når man så bliver siet fra i en forholdsvis tidlig alder, hvor jeg kunne spille mange år endnu, så rammer det. Jeg havde ikke set den komme, og det var lidt et chok for mig, siger Antonsen.

Han vil ikke bare fortsætte med at spille internationaler turneringer, fordi det er sjovt. Hvis han skal være med, skal det have et formål.

- Så skulle jeg op på mit tidligere niveau og måske endda også højere. Så skulle jeg satse 100 procent på at komme tilbage i de store turneringer igen. Der har jeg ikke haft motivationen for at lægge den indsats i det.

- Men det er mig selv, der 100 procent har truffet beslutningen. Det er ikke, fordi jeg er blevet smidt ud af landsholdet i Brøndby. Badminton Danmarks beslutning har selvfølgelig været med til at påvirke, hvor jeg står nu, men selve stoppet er en beslutning, jeg selv har taget på baggrund af følelsen i min krop, konstaterer Kasper Antonsen.

Gnisten har manglet

Aarhusianeren har planer om fortsat at træne flere gange om ugen, da han fortsætter som en del af Aarhus AB's hold i Badmintonligaen. Det er dog på et helt andet niveau, end da han var en del af landsholdet med daglige træninger og store internationale turneringer ventende forude.

Kasper Antonsen var ved Denmark Open med i TV 2 SPORTs studie, da hans lillebror Anders Antonsen spillede semifinale.

- Jeg er trappet lidt ned med træningen, efter jeg ikke er en del af landsholdet i Brøndby. Det var også et forsøg på at mærke, om jeg havde det fint nok med ikke at træne så meget, eller om jeg kom til at savne det for meget.

- Jeg har følt mig godt tilpas, og jeg har ikke savnet at træne seks-syv gange om ugen og rejse ud til turneringer. Det er et godt tegn på, at det er den rigtige beslutning for mig, og den er jo ikke truffet over natten, siger doublespilleren.

I sommeren 2015 flyttede han fra Aarhus til København for at være en fast del af landsholdstræningen i Brøndby. Her nåede han i godt tre år at være en del af et elitemiljø i trygge rammer, hvor træning, behandling og planlægning automatisk har været en del af det at være landsholdsspiller.

Godt tre år senere blev den sidste helt store oplevelse Super 750-turneringen Denmark Open på hjemmebane.

Kasper Antonsen og Niclas Nøhr spiller deres sidste kamp sammen som par. Video: TV 2 SPORT

- Når man pludselig står udenfor, skal man mærke efter, om man har den ekstra gnist for at kæmpe sig tilbage. Den har jeg følt nogle gange, mens jeg andre dage ikke har kunnet mærke den. Det sidste stykke tid har følelsen med den manglende lyst fyldt mest.

Flere højdepunkter i karrieren

Som tiden er gået, står Kasper Antonsen med en god følelse omkring sit karrierestop på topplan. Skuffelse er blevet vendt til afklaring, og samtidig kan han nyde at spille badminton, selvom det kun er med holdkampe i den hjemlige liga i vente.

Denmark Open i 2018 blev sidste turnering med makkeren Niclas Nøhr, og det var også samme sted, de i 2017 oplevede en af Antonsens store højdepunkter i karrieren. Her spillede de sig i kvartfinalen med en sejr over landsmændene Mads Kolding og Mads Conrad.

- Rent resultatmæssigt var sejren over Kolding og Conrad i Denmark Open en stor sejr og en mindeværdig oplevelse.

- Jeg har haft mange fede oplevelser, men bare det at spille store turneringer som Indonesia-, China- og Denmark Open har været sindssygt fede oplevelser i sig selv. Og jeg glemmer heller aldrig, da jeg blev ungdomseuropamester i herredouble.

Det var som U19-spiller, at han sammen med Oliver Babic oplevede den triumf.

- Men generelt har det bare været at få lov at opleve så mange ting gennem ens hobby. At få lov at rejse og spille så mange steder i verden, som man ellers kun har set i tv. Det er sgu en oplevelse i sig selv at prøve.

Når aarhusianeren fremover skal pakke sin taske til hverdagens opgaver, så bliver det ikke med badmintonketchere og sportstøj. Fremtiden står i stedet på skolebøger, efter han netop er startet på læreruddannelsen.

- Det er nye tider, og jeg må ærligt erkende, jeg er lidt på dybt vand. Jeg havde overvejet alt muligt, men jeg har jo altid tænkt, jeg skulle være badmintonspiller. Så der var ikke noget, der lå lige til højrebenet, men jeg har overvejet det i lang tid og tænkte så, at det nu var på tide at prøve det af.