Badminton

Skadet Kim Astrup trækker sig fra DM

Anders Skaarup Rasmussen og Kim Astrup var i 2018 Danmarks mest succesfulde herredouble.  Sajjad Hussain / Ritzau Scanpix

Anders Skaarup skal forsøge at genvinde DM-titlen, men denne gang bliver det med 16-årige Mads Vestergaard.

Der skal findes en ny danmarksmester i herredouble.

Den ene del af sidste års vinderpar Kim Astrup har valgt at trække sig fra årets turnering på grund af en skade i sin venstre fod.

- Det er selvfølgelig rigtig træls. Jeg ville rigtig gerne have været ovre og spille og givet det en chance for at forsvare titlen. Men det er ikke forsvarligt at stille op, men det følger med som atlet at tage svære beslutninger.

- Jeg er allermest træt af, at jeg ikke kan være der og støtte op om alle de frivillige kræfter, som leverer et stort stykke arbejde, siger Astrup, som nu vil koncentrere sig om at blive klar til EM for mixed hold senere i februar.

16-årige Mads Vestergaard overtager Astrups plads og skal derfor spille sammen med Anders Skaarup. Vestergaard betragtes som et stort talent og deltog blandt andet ved ungdoms-VM i Canada sidste år.

De to spillere har tidligere trænet sammen nogle enkelte gange.

- Jeg synes altid, at det er sjovt at spille DM, og da det stod klart, at Kim ikke kunne blive klar, så jeg det som en gylden mulighed at prøve at spille sammen med en af de unge.

- Mads og jeg har trænet et par gange sammen i Højbjerg, så vi kender hinanden lidt. Forhåbentlig kan jeg være med til at give vores unge doubletalent en god oplevelse. Jeg håber i hvert fald, at vi får et par gode kampe, siger Anders Skaarup.

Selvom der er sket en udskiftning i konstellationen, vil parret fortsat være førsteseedet i turneringen.

De seedede spillere træder ind i turneringen torsdag. TV 2 SPORT sender fra DM fredag eftermiddag.