Utraditionel mix sikrer Fruergaard og Vittinghus ny sejr og DM-brag

Maiken Fruergaard og Hans-Kristian Vittinghus er ikke umiddelbart en mixed double-konstellation, vi kender til. Fredag spiller de DM-semifinale.

Det oser af verdensklasse og mixed double fra øverste hylde, når Mathias Christiansen og Christinna Pedersen fredag aften skal spille semifinale ved DM.

På modsatte side af nettet venter en noget utraditionel og uventet modstander, når herresinglen Hans-Kristian Vittinghus og damedoublen Maiken Fruergaard skal forsøge at pille pynten af landsmændene. Det står klart, efter Vittinghus og Fruergaard vandt deres kvartfinale med 21-12, 20-22, 21-17 over Frederik Søgaard og Alexandra Bøje.

- Jeg synes, det er mega sjovt. Vi havde det fedt derinde, og det var sjovt at gå på banen uden særlig mange forventninger til os, så vi kunne spille frit, lød den umiddelbare reaktion fra Maiken Fruergaard, der ikke kunne skjule et kæmpe smil.

Det samme har været tilfældet på banen, når hun og Vittinghus har spillet - og vundet - deres tre første kampe ved DM. Sammen syntes de, det kunne være sjovt at prøve mixed double sammen, selvom erfaringen er begrænset, og indtil videre har de med stor succes gjort brug af Badminton Danmarks wildcard.

Torsdag aften gik det ud over 21-årige Søgaard og 19-årige Bøje, der regnes for at være blandt Danmarks største doubletalenter.

- Til deres forsvar skal det nok siges, de har trænet ligeså meget sammen, som vi har, efter de er nysammensat. Men for en singlespiller som mig er der ret mange ting, jeg kan overføre til mix. Jeg kan især bruge min ekspressivitet og hurtighed rigtig meget, så når vi først kommer i offensiven, så står vi egentlig rigtig godt.

- Maiken er nok en af de allerbedste, vi har herhjemme i double, så hun kan overføre en hel del til mix. Så jeg er ikke så overrasket over, vi kan spille på det her niveau – specielt ikke taget i betragtning af, presset er meget småt på os, siger Hans-Kristian Vittinghus.

Den 33-årige Solrød Strand-spiller er også med i herresingle, hvor det i kvartfinalen blev til en sejr over Victor Svendsen. Maiken Fruergaard er ligeledes med i damedouble, hvor hun også er klar til semifinalen. Derfor har de to ikke brugt lang tid på at forberede sig til en semifinale mod Mathias Christiansen og Christinna Pedersen - og det kommer de nok heller ikke til.

- Vi har ikke brugt så meget tid på at snakke taktik mod de to endnu. Hovedformålet er virkelig at have det sjovt og gå ind og nyde det. Jeg tror virkelig, det er det, som skal give os en mulighed. Men som jeg lige står her, så synes jeg, det er en stor opgave at slå dem, men det er heller ikke den indstilling, jeg går ind med.

- Jeg vil gerne ind og have det ligeså sjovt, som vi havde i kvartfinalen. Jeg tror helt oprigtigt på, at hvis vi kan spille på det niveau, som vi spiller de første halvandet sæt på, så skal det nok blive en god kamp. Så må vi se, hvor godt de håndterer det mentalt. Det er i hvert fald en kamp, de ikke har lyst til at tabe, slår Vittinghus fast.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender DM-semifinalerne fra fredag klokken 17. Herunder kan du se programmet for TV-banen, mens det også er muligt at se spændende afgørelser fra bane to:

  • Kamp 1: David Daugaard/Frederik Søgaard vs. Mads Kolding/Niclas Nøhr
  • Kamp 2: Hans-Kristian Vittinghus vs. Anders Antonsen
  • Kamp 3: Mia Blichfeldt vs. Line Christophersen
  • Kamp 4: Steffen Rasmussen vs. Jan Ø. Jørgensen
  • Kamp 5: Mathias Christiansen/Christinna Pedersen vs. Hans-Kristian Vittinghus/Maiken Fruergaard